Hrvatski kickboxing savez
Hrvatski kickboxing savez
Dokumenti
mail:
  • hkickboxing@gmail.com
Napomena:
  • ovaj blog pokrenut je kao prostor koji će služiti informiranju članova Hrvatskog kickboxing saveza i ostalih ljubiteljia kickboxinga u Hrvatskoj, a do pokretanja, odnosno reaktiviranja službenih stranica HKBS-a koje su neaktivne već više od 5 godina. Pozivaju se svi klubovi da dostavljaju vijesti na gore navedeni mail
Lektura
  • lekture na blogu nema, nemamo lektora koji bi ispravljao gramatičke greške prilikom pisanja, sve su greške nenamjerne i unaprijed se ispričavamo na njima, ako nekome smetaju greške neka se slobodno prijavi za lektora ovog bloga...hvala na razumjevanju
Blog - travanj 2011
subota, travanj 30, 2011
 

Dopis iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa upućen Hrvatskom olimpijskom odboru u svezi stanja u kickboxingu kao športu i Hrvatskom kickboxing savezu. Sve je jasno, ili ??
hrvatskikickboxingsavez @ 14:00 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare

Mikolčević i Bajić zlatne na europskom muay thai prvenstvu

U turskom gradu Antalya, od 23. do 29.travnja održavalo se Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu na kojem je nastupilo pet hrvatskih natjecatelja: Marija Mikolčević (seniorke -71kg, KTB Adriatik ), Matija Mučnjak (juniori +91kg, KTB Tigar Cikatić), Luka Lozo (juniori - 60kg, KTB Split=KBK Mornar), Ana Bajić ( seniorke +75kg, KTB Split=KBK Mornar ) i Michel Celar (seniori - 91kg, KTB Split=KBK Mornar).

Veliki uspjeh postignut je kroz osvajanje europskih titula prvakinja it zagrepčanke Marije Mikolčević do 70kg pobjedom knockoutom nad domačom turkinjom u finalu, te finalnom pobjedom splićanke Ane Bajić u +75kg nad ruskinjom. Treću medalju za Hrvatsku reprezentaciju uzeo je Michel Celar kod seniora u +91kg.


hrvatskikickboxingsavez @ 09:26 |Komentiraj | Komentari: 0

Novi predsjednik Kickboxing saveza Crne GoreMarko Čanović novi je predsjednik Kickboxing saveza Crne Gore, i tu će funkciju obavljati u naredne četiri godine, odlučila je izvanredna Skupština KBSCG, kaže se u obavijesti dostavljenoj od strane tajnika saveza

Čanović je dobio nepodijeljenu podršku, nakon što se sada već bivši predsjednik, Derviš-Beli Selhanović odlučio povući sa funkcije nakon dugogodišnjeg uspješnog rada. Čanović je ekonomist po struci i pomoćnik je ministra turizma u Vladi Crne Gore. Javnosti je Čanović poznat i po angažiranju u Centru za demokratsku tranziciju, u kojem je pet godina bio izvršni direktor. 

"Zalagaću se za očuvanje i unapređenje dobrog imidža koji uživa kik - boks u Crnoj Gori", rekao je Čanović. Skupština je produžila mandat sportskom direktoru Darku Buškoviću i generalnom sekretaru Nemanji Markoviću, stoji dalje u priopćenju Saveza, u kojem se još kaže:

 "Na Skupštini su usvojene izmjene i dopune Statuta, konstituisan novi Upravni odbor i druga radna tijela i komisije u KBSCG. Time je stvoren osnov za učešća na brojnim i zahtjevnim međunarodnim i domaćim takmičenjima, a u perspektivi da KBSCG opet bude domaćin prestižnih međunarodnih prvenstava sa velikim brojem boraca iz svih krajeva svijeta".


hrvatskikickboxingsavez @ 06:42 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Goran Borović : Dođite u Varaždin, pogledajte odlične borbe i podržite mlade borce

Goran Borović : Dođite u Varaždin, pogledajte odlične borbe i podržite mlade borce

Svjetski prvak u kickboxingu i savateu, Goran Borović biti će dio Grand fighta, priredbe koja se 28. svibnja održava u varaždinskoj Areni.

Poznati Varaždinac zadnju je borbu po K-1 pravilima odradio u Crnoj Gori, gdje je pobijedio Mađara Janosa Astalosa, nokautom u drugoj rundi. Pošto su ga prošle godine pratile ozljede, Borović je posvetio dosta vremena odmoru i završetku Više trenerske škole.

"Uvjeti za trening su odlični u Knegincu jer imamo dvoranu na raspolaganju od 0 do 24 sata," rekao je Borović za Regionalni.com te nastavio. "Tamo vodim školu boksa ponedjeljkom, srijedom i petkom. U tajlandskom boksu i K-1 nastupam za zagrebački klub Leon Gym. Isto tako kod njih vodim školu tajlandskog boksa u utorak, četvrtak i subotu"

Prije borbe u varaždinskoj Areni, Gorana čeka finale Prvenstva Hrvatske u savateu do 70 kg (14. svibanj, Kneginec)

"Protivnik mi je Finko Barišić iz ekipe Pit Bulla. Ukoliko sve prođe kako planiram, sljedeća stepenica bila bi eliminacije do finala na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Milanu 10. i 11. lipnja dok će se samo finale održati u jesen. Isto tako traju pregovori oko nastupa na turniru 16 najboljih boraca u Muay Thai boksu na Thailandu. Ukoliko dovršim uspješno pregovore u kolovozu, odlazim na Thailand i sudjelovat ću 4. rujna na prvom turniru.

Pozivam sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu u varaždinsku Arenu jer će sigurno vidjeti četiri odlične i atraktivne borbe. Osim toga, treba podržati i mlade borce koji s puno entuzijazma i rada ulaze u ove mečeve ."

              

Vijest  i foto preneseni sa profightstore.com


hrvatskikickboxingsavez @ 06:36 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 29, 2011


Ovaj je vikend, 29. i 30. travnja, rezerviran za jedan od najvećih kickboxing turnira sjevernoameričkog kontinenta. U Kanadi je na rasporedu 31.izdanje  Quebec Open-a, prestižnog turnira u disciplinama glazbenih formi i semi contacta. Ove su godine na turnir odlučili otići i najaći timovi Mađarske i Norveške u semi contactu, tako da možemo očekivati jednu vrstu reprize okršaja sa ovogodišnjeg Irish Opena, odnosno sudar mađara Zsolta Moradija sa amerikancima Reymendom Danielsom i Jasonom Grenerom, a kod žena amerikanke  Claire Cocozza  i kanađanke Michelle Antolic sa norvežankama Idom Abramhansen i Erin Daile.

Michelle Antolic, kanađanka je hrvatskih korijena, nekadašnja juniorska svjetska prvakinja u semi contactu iz Italije 2004.godine.
hrvatskikickboxingsavez @ 06:10 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 28, 2011

OBAVIJEST IZ CRNE GOREPoštovani,
Dana 08. 03. 2011 godine u Podgorici upisom u Registar nevladinih udruženja pod brojem 5468 kod nadležnog državnoh organa Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, osnovana je CRNOGORSKA AKADEMIJA BORILAČKIH VJEŠTINA (engl. MARTIAL ARTS ACADEMY OF MONTENEGRO) sa sjedištem u Podgorici, Zagorič - Stare zgrade A6/III.


 U cilju širenja i unapredjenja znanja, vještina i navika iz oblasti borilačkih vještina i sporta, CRNOGORSKA AKADEMIJA BORILAČKIH VJEŠTINA u skladu sa svojim Statutarnim odredbama, za cilj će imati prevashodno afirmaciju, razvoj i popularizaciju borilačkih vještina kako u državi Crnoj Gori tako i na medjunarodnom planu, omasovljavanje istih , kao i prezentaciju mladima zdravih stilova života kroz upražnjavanje borilačkih vještina, a sve sa ciljem promocije Crne Gore kao sportske destinacije.
 Formirana na osnovu inicijative najtrofejnih crnogorskih Saveza koji razvijaju odredjene borilačke vještine, sportskih klubova,  pedagoga fizičke kulture, aktivnih sportista, sportskih trenera, bivših sportista a sada uglednih sportski radnika,CRNOGORSKA AKADEMIJA BORILAČKIH VJEŠTINA će vršiti edukovanje trenerskog i nastavnog kadra u oblasti borilačkih vještina i sporta, sportsko obrazovanje mladih, učenje maldih i omaldine o vrijednostima koje borilačke vještine imaju na antropološki status čovjeka itd. Podrška za osnivanje ove organizacije stigla je iz gotovo svih crnogorskih opština, sportskih klubova i sportskih saveza, jer izmedju ostalog djelatnost akademije će biti organizacija stručnih seminara, okruglih stolova, tribina, kurseva , medjunarodnih susreta i putovanja, kampova za perspektivne sportiste, izdavanje stručne literature i druge oblike rada, zbog unapredjenja borilačkih vještina u Crnoj Gori i inostranstvu.
 Za izvršnog direktora CRNOGORSKE AKADEMIJE BORILAČKIH VJEŠTINA izabran je jedan od osnivača i utemeljivača Nemanja Marković - profesor fizičke kulture iz Podgorice. Nemanja Marković u junu mjesecu 2008 godine izabran je za generalnog sekretara Kik boks Saveza Crne Gore.
 Na početku svog rada akademija će krajem maja mjeseca u Podgorici organizovati seminar na temu "KONDICIONA PRIPREMA U BORILAČKIM SPORTOVIMA" na kojem će predavanja držati eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva. U sklopu seminara održaće se promocija uzdbenika Prof. dr Safeta Kapa i Branka Cikatića prof. " K1 - PUT DO VRHA".
 Uzimajuči u obzir da u Crnoj Gori postoji registrovano 13 sportskih Saveza borilačkih sportova, u sklopi kojih u Klubovima trenira preko 10 000 takmičara , sa kojima radi preko 100 trenera, jasna je potreba za usavrasavanjem i osposobljavanjem kadrova koji će na stručnoj osnovi , kroz planiran i programiran trebazni proces stvarati šampione.
 Akademija iz svih ovih razloga očekuje pomoć države prilikom finansiranja programa i projekata na konkursima koje raspisuju nadležni državni organi, jer ulaganjem u nauku ulažemo u budućnost. 
 
 S poštovanjem,
IZVRŠNI DIREKTOR
Nemanja Marković prof.hrvatskikickboxingsavez @ 06:42 |Komentiraj | Komentari: 0

Pomalo čudan podatak, djeluje gotovo nestvarno, ali....

Za vrijeme trajanja  GERMAN OPEN u Barsbuttelu, pokraj Hamburga, 8. i 9.travnja održano je i, 5 mečeva u low kick kikckboxing disciplini. Možda to i nije čudan podatak, međutim to je po prvi puta u povijesti WAKO Njemačka da su održavne borbe u ovoj kickboxing disciplini. Eto, tako smo saznali da nije Njemačka u svemu napredna :))


hrvatskikickboxingsavez @ 06:04 |Komentiraj | Komentari: 0

Portal pfs.com saznaje da je u ekipi Hrvatske za meč protiv Mađarske 1.svibnja, došlo do promjene u težinskoj kategoriji do 60 kg. Jednog od uzdanica ekipe, Sinišu Kovačića, zamijeniti će solinjanin Dino Kavara, član KBK "Thunderman Gym" .

Iako je Kavara učenik proslavljenog Siniše Andrijaševića, ovo je značajan hendikep ekipi pred sam polazak za Budimpeštu.


hrvatskikickboxingsavez @ 06:03 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 27, 2011

Kao što je jučer najavljeno, u jednoj od prestige borbi velike priredbe 1.svibnja u mađarskom glavnom gradu, susreću se naš zagrepčanin Mladen Brestovac i mađar iz Pečuha, hrvatskih korijena Tihamer Brunner. Dva velika imena, jedan na drugog.

Tihamer (Tihomir) Brunner u svojoj je dugoj borilačkoj karijeri osvojio "sve što se moglo osvojiti". Iako je već godinama u profi vodama, pojavljuje se još uvijek i na amaterskim svjetskim i europskim prvenstvima kao reprezentativac Mađarske, dok je na prošlogodišnjem izdanju Svjetskog kupa u Szegedu nastupio za naš klub Viktoria iz Osijeka. Naravno, bio je prvoplasiran u full contactu u superteškoj kategoriji.

 kickboxing klub Viktoria   Hrvatski sokol: Izveštaj sa svetskog kikboks kupa u Segedinu

Na slici Vjekoslav Beck (glavni trener Viktoria Hrvatski sokol Osijek), Tihamer Brunner i Vladimir Stevanović (pomoćni trener)


 kickboxing klub Viktoria   Hrvatski sokol: Izveštaj sa svetskog kikboks kupa u Segedinu

O Mladenu Brestovcu ćemo vas podsjetiti kroz njegovu biografiju sa mladenbrestovac.com

Mladen Brestovac naš je najbolji K-1 borac. Rođen je u 27. listopada 1983 u Zagrebu.U borilačke sportove ušao je iz boksa sa 14 godina nakon čega je prešao na kickboxing i tajlandski boks.  
Dosada je zabilježio 41 profesionalni meč iz kojih je 34 puta izašao kao pobjednik od čega je 22 puta pobijedio nokautom.

Osvajač je K-1 turnira u Budimpešti i K-1 turnira Češke u Mlada Boleslavu, bio je pobjednik kvalifikacija za europski K-1 turnir u Aradu (Rumunjska) i finalist europskog K-1 turnira u Pragu (2.mjesto). Uz to je 2009. godine uvršten među top 5 K-1 nada u Europi po web stranici K-1 fans.com. Treba još spomenuti da je 2004. osvojio 3.mjesto na K-1 turniru Balkana te je bio osvajač K-1 kvalifikacijskog turnira održanog u Beču 2008. godine.

brestovac

Mladen je pretprošle godine odradio pripreme u Nizozemskoj s nekim od najboljih K-1 boraca današnjice.  Na pripremama je stekao dodatno iskustvo i samopouzdanje.  Od velikana s kojima je trenirao najviše ga se dojmio Peter Aerts s kojim bi volio ukrstiti rukavice.

Nakon krize i promjene trenera napokon je našao tim koji mu odgovara i uz  koji radi sa zadovoljstvom bez opterećenja. Trenira u Spartan gymu pod «palicom» Dražena Prskala koji radi na njegovoj kondiciji i psihičkoj spremi, s Aleksandrom Pupcom koji s njim radi kickboxing i tajlandski boks dok mu je za menadžment zadužen europski K-1 promotor Igor Jushko.
Kao svog najopasnijeg protivnika navodi Biorna Breggya teškaša od preko 130 kilograma od kojega je izgubio u drugoj rundi zbog prekida radi zatvorenog oka.

Koliki je talent govori činjenica da je s 18. godina dobio priliku boriti se na kvalifikacijskom turniru za K-1 u Milanu u kojem je u prvom kolu nakon extra runde izgubio od ruskog predstavnika Evgeny Orlova.

Nakon što su svijet K-1 protresli Cikatić i Filipović, na redu je Brestovac «Došlo je moje vrijeme, publici i obožavateljima želim pružiti najbolji preformans jer imam što za pokazati!».


Mladen Brestovac


hrvatskikickboxingsavez @ 06:23 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, travanj 26, 2011Sheffield, Engleska - Pod organizacijskom palicom poznatog britanskog kickboxing suca Briana Becka, oca proslavljenog, višestrukog svjetskog prvaka u glazbenim formama Ashleya Becka, u nedjelju se održava Judgemant day 2011. Međunarodni kickboxing turnir u disciplinama semi contact, light contact i glazbene forme. Posebno će tradicionalno jako okupljanje biti vodećih europskih teamova koji prakticiraju glazbene forme. Od hrvatskih predstavnika nastupaju - suci. I to je nešto.


 

hrvatskikickboxingsavez @ 20:17 |Komentiraj | Komentari: 0

Budimpešta - Susret reprezentacija Mađarske i Hrvatske u sklopu WAKO PRO WORLD GRAND PRIXA pomjeren je sa 30.travnja na 1.svibanj. Sve ostalo ostaje prema prije utvrđenom programu.

Evo detaljnog programa priredbe sa redoslijedom borbi:

May 1  2011

 

17:00 Doors opening! 

17:10 Opening fight starts

Blue Corner

 

Red Corner

1.Opening-fight  2x1 min. + no extra round

TÓTH György
Hungary

vs

REHÁK Márk
Hungary

2.Opening-fight  2x1 min. + no extra round

JÓNI Máté
Hungary

vs

SCHREIER Ottó
Hungary

3.Opening-fight  3x2 min. + no extra round

VÁSONY Ferenc
Hungary

vs

BENEDEK Zsolt
Hungary

4.Opening-fight  3x2 min. + no extra round

Serkan DEDECAN
Austria

vs

PETHES Viktor
Hungary

 

18:00 EVENT STARTS

MMA Superfight  2x5 min.

IMRE Zsolt
Hungary

vs

SOLTÉSZ László
Hungary

Profibox 4x3

Jozef KUSMIREK
Austria

vs

POLSTER “Psicho” Tamás
Hungary

Profibox 4x3

Ramzan ALHANOV
Russia

vs

KOVÁCS “Vipera” Attila
Hungary


INTRODUCING THE TWO NATIONAL TEAMS ON THE STAGE WITH ANTHEMSWAKO Pro World GP 60kg
  3x3 min.

Siniša KOVAČIĆ
Croatia

vs

BIRICS Tamás
Hungary

WAKO Pro World GP 67kg  3x3 min.

Mario KATIĆ
Croatia

vs

GÖRBICS Gábor
Hungary

WAKO Pro World GP 75kg  3x3 min.

Ivan STUPALO
Croatia

vs

SZŰCS Barna
Hungary

WAKO Pro World GP 81kg  3x3 min.

Luka ŠIMIĆ
Croatia

vs

RÁCZ Dénes
Hungary

WAKO Pro World GP 94kg  3x3 min.

Toni MILANOVIĆ
Croatia

vs

NAGY Tibor
Hungary


20:45
FIGHTCODE program starts! LIVE !!

FightCode Prestige Fight SUPER HEAVYWIEGHT 3x3+1ex min.

Vitali AKHRAMENKO
Belarus

vs

MIHALIK György
Hungary

FightCode Final 16 Elimination 3x3+1ex min.

Halim  ISSAOUI
Morocco

vs

Simon CHU
United Kingdom

FightCode Final 16 Elimination 3x3+1ex min.

Luka TOMIĆ
Croatia

vs

BALOGH Norbert
Hungary

FightCode Final 16 Elimination 3x3+1ex min.

Jury BESSMERTNY
Belarus

vs

Selmedin DIDIC
Switzerland


FightCode Prestige Fight SUPER HEAVYWIEGHT
3x3+1ex min.

Mladen BRESTOVAC
Croatia

vs

BRUNNER Tihamér
Hungary

FightCode Prestige Fight SUPER HEAVYWIEGHT 3x3+1ex min.

Corneliu RUS
Romania

vs

Freddy KEMAYO
France

FIGHTCODE program ends !


 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:32 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, travanj 25, 2011

Budimpešta - Mađarski mediji koji prate borilačke sportove, žestoko najavljuju susret reprezentacija Hrvatske i Mađarske u sklopu Wako pro World grand prix-a. Na večernjoj priredbi koja se održava 30.travnja u velikoj sportskoj dvorani koja nosi naziv Laszlo Papp prema čuvenom mađarskom boksaču. Kao zvjezde večeri najavljuje se američki showman borilačkih sportova Bob Sapp, težak 170 kilograma i 46-godišnja legenda tajlandskog boksa u Mađarskoj Kunkli Tivadar, težak 70 kilograma (?!).

Što se k1 borbi u susretu reprezentacija tiče, potvrđeni su Birics Tamás (60kg), Görbics Gábor (67kg), Szűcs Barna (75kg), Rácz Dénes (81kg), Nagy Tibor (94kg) za Mađarsku i Sinisa Kovacic (60kg), Mario Katic (67kg), Ivan Stupalo (75kg), Luka Simic (81kg) Toni Milanovic (94kg) za Hrvatsku. Mađarski izbornik Gyorgy Rehak, jedan je od poznatijih njihovih trenera za tajlandski boks i k1 style kickboxing disciplinu. Prema njegovim procjenama, borci jesu izjednačeni i svi odreda kvalitetni, ali on je uvjeren u pobjedu Mađarske, a kako ističe, jednako bi bio zadovoljan i pobjedom 5-0, kao i onom 3-2, samo da njegovi izabranici prođu u slijedeći  krug natjecanja

  Tamas Birics (do 60kg)

  Siniša Kovačić (do 60kg)

U borbi do 60kg između našeg Kovačića i mađara Tomasa Biricsa predviđa odličnu borbu dva besprijekorna fightera, gdje se nada određenoj prednosti svog izabranika, koji dolazi upravo iz njegova kluba i smatra ga za borca top klase u Mađarskoj, te se nada pobjedi usprkos veliku Kovačićevu iskustvu u dugogodišnjoj savate i kickboxing karijeri.

 Gabor Gorbics (do 67kg)

 Mario Katić (do 67kg)

U meču do 67kg, mađarski izbornik priželjkuje od domaćeg borca da potvrdi očekivanja, odnosno rezultatski bude bolji od Katića, što bi prema do sada ostvarenim rezultatima u karijeri trebalo biti očekivano. Gorbics je europski prvak i srebrni sa Svjetskih igara borilačkih sportova u Pekingu.

 Barnabas Szucs (do 75kg)

 Ivan Stupalo (do 75 kg)

Iako prema riječima Rehaka, Stupalo dolazi iz najbolje hrvatske radionice Pitbulla, on u ovom meču daje najveću prevlast domaćem borcu. Szucs se nalazi u vrhunskoj formi, te da će koristeći svoje najjače oružje, nožne tehnike, meč završiti i prije predviđena kraja.

 Denes Racs (do 81kg)

 Luka Šimić (do 81kg)

"Veliki Deni" kako zovu mađarskog borca, već je jednom bio u borilačkoj mirovini, ali se predomislio i vratio u borbe spremniji nego ikada. Sada radi poput kombajna, te sam sebi zadaje vrlo visoke ciljeve, kaže izbornik Rehak, te predviđa pobjedu, iako Šimića smatra vrlo neugodnim protivnikom.

 Tibor Nagy (do 94kg)

 Toni Milanović (do 94kg)

Za ovu borbu predviđa da će domaći borac, inače iskusan i rutiner Nagy, uspjeti izdržati i ovaj puta naletu mlađe generacije, i to protiv vjerojatno najtalentriranijeg od mladih hrvatskih boraca današnjice, zaključio je mađarski izbornik Gyorgy Rehak.

To su naravno želje i predviđanja iz tabora domaćina, koliko su realne vidjeti će se nakon održanih borbi, naša predviđanja objavili smo u postu http://www.hrvatskikickboxingsavez.bloger.hr/post/wako-pro-wgp/7550757.aspx

Ali sigurni smo da se sa  prognozama iz mađarskog stožera neće složitii niti u našem stručnom stožeru, koji za ovaj susret sačinjavaju vođa stručnog stožera i izbornik Hrvatske K1 reprezentacije Siniša Andrijašević, te klupski treneri boraca Marko Žaja, Miljenko Šarac i Milivoj Bajić,


hrvatskikickboxingsavez @ 07:50 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 30. travanj - Budimpešta (Mađarska)

WAKO PRO GRAND PRIX

Susret reprezentacija Mađarske i Hrvatske

disciplina K1 style, pet mečeva

 

 
30.travanj do1.svibanj -  Wegrow (Poljska)

 Internacional tournament Polish Open

Organizator: Poljski kickboxing savez

Više informacija na:http://www.pzkickboxing.pl/

 

 

 
1.svibanj -  Sheffield (Velika Britanija) 

 Internacional tournament Judgemant day

Organizatori Brian Beck i WAKO Great Britain 


hrvatskikickboxingsavez @ 06:29 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 24, 2011

Biograd na moru - Iako je do početka Ljetnog kampa borilačkih vještina preostalo još tri mjeseca, vrijedni organizatori izvršili su sve potrebne predradnje i već je sada sve organizacijski spremno za početak.

O kampu smo već pisali u postu http://hrvatskikickboxingsavez.bloger.hr/post/combat-sport-summer-camp/7094303.aspx gdje ste mogli pročitati pozivno pismo organizatora. Osigurani su voditelji europske vrijednosti za svaki od predviđenih sportova.

Puni pansion sa tri obroka u vrijeme prema vlastitom izboru, sve tipa "švedski stol", uz klimatizirane šatore i dvoranu za treninge, novost je ovogodišnjeg kampa. Predrezervacije iz država koje su i do sada sudjelovale u kampu su već pristigle i možemo već sada najaviti natjecatelje svjetske i europske klase koji će ljeto provesti sportski radno u Combat sport summer campu 2011 - u jednom od najlijepših predjela naše predivne obale, u gradu Biogradu.

Detaljnje informacije pogledajte na posebnom webu kampa www.adria-summercamp.com
hrvatskikickboxingsavez @ 06:14 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 23, 2011
Hrvatska repka putuje na Europsko prvenstvo u TurskuHrvatska reprezentacija u tajlandskom boksu otputovala jena  Europsko prvenstvo koje se održava u Turskoj (Antalya) od 23. do 29.04.2011.godine. Reprezentacija je sastavaljena od 5 natjecatelja i 4 službene osobe. Natjecatelji su Marija Mikolčević (seniorke -71kg, KTB Adriatic Zagreb ), Matija Mučnjak (juniori +91kg, KTB Tigar Cikatić Zagreb), Luka Lozo (juniori - 60kg, KTB Split=KBK Mornar), Ana Bajić ( seniorke +75kg, KTB Split=KBK Mornar ) i Michel Celar (seniori - 91kg, KTB Split) dok su službene osobe voditelj reprezentacije Petar Mijić, treneri Dario Jurišić i Mario Valentić te sudac Antonio Ujdur.

Većina imena je poznata iz kickboxinga :) .

hrvatskikickboxingsavez @ 23:41 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 22, 2011
 

HUTK kod predsjednika Josipovića

Predsjednik Republike Hrvatske Dr.Ivo Josipović primio je u svome Uredu predstavnike Hrvatske Udruge Taekwon-do klubova

Tradicionalni taekwondo

Predsjednik Republike Hrvatske Dr.Ivo Josipović primio je u svome Uredu predstavnike Hrvatske Udruge Taekwon-do klubova –slobodnim načinom a povodom organizacije i domaćinstva Republike Hrvatske 1.Svjetskom prvenstvu u Tradicionalnom Taekwon-dou.

Članovi izaslanstva upoznali se predsjednika Josipovića o ovoj borilačkoj vještini/sportu koja je jedna od najdinamičnijih i najatraktivnijih amaterskih borilačkih sportova.
Isto tako Predsjednik Josipović upoznat je sa sportskim rezultatima članova Udruge te je osobno pohvalio najuspješniju Hrvatsku Taekwon-do natjecateljicu Katarinu Jelenčić iz Zaboka.

Predsjednik HUTK-a gosp.Tomislav Đaković ukratko je elaborirao Predsjedniku RH ,Dr.Ivi Josipoviću o trenutnom stanju ITF Taekwon-doa u Republici Hrvatskoj i svijetu.a General Pukovnik Mladen Kruljac,počasni predsjednik HUTK-a upoznao je Predsjednika RH sa dugom i uspješnom tradicijom ITF Taekwon-doa na ovim prostorima.
U delegaciji Hrvatske Udruge Taekwon-do klubova bili su:

-General Pukovnik Mladen Kruljac-počasni predsjednik HUTK-a
-Tomislav Đaković-predsjednik HUTK-a
-Katarina Jelenčić-osvajačica svjetskog srebra sa Svjetskog prvenstva iz Koreje
-Zvonko Kar-izbornik Hrvatske nacionalne Taekwon-do vrste


Ovaj je prijem od posebne važnosti za ITF Taekwon-do u Hrvatskoj, posebno kada se spomene to da će se i državni organi potruditi da Tradicionalni Taekwon-do u vrlo kratkom vremenu dobije ravnopravan položaj sa svim ostalim sportovima u RH.
Ovom prigodom General Pukovnik Mladen Kruljac dodjelio jePredsjedniku Josipoviću počasno zvanje nositelja crnog pojasa 1. dan.

Predstavnici HUTK na kraju prijema pozvali su Predsjednika Josipovića da podrži održavanje 1.Svjetskog Prvenstva u Tradicionalnom Taekwon-dou te da nam bude službeni gost u Gradu Umagu.
izvor vijesti HUTK


hrvatskikickboxingsavez @ 18:26 |Komentiraj | Komentari: 0
Međunarodna i domaća kickboxing događanja u svibnju mjesecu:

 


1. SVIBANJ -  Sheffield (Velika Britanija) 

 Internacional tournament Judgemant day

Organizatori Brian Beck i WAKO Great Britain 

 


7. svibanj -  Amsterdam  (Nizozemska)   Internacional tournament Yokoso Dutch Open

 

 

 


13. SVIBANJ -  Prag  (Češka republika) 

 

 Internacional tournament Prague Open 2011

 

 

 

 


14. svibanj -  Split

 Natjecanje u glazbenim formama za sve uzraste

Organizator Alan Mijić i KBK Lotus Split

 

 

 


 14. svibanj- Brazil

 SVJETSKI KUP

Discipline:. full contact, low kick i k1 style

 

 

 

 


15 svibanj -  Poreč

 

6. Memorijalni pozivni turnir David Šajn

 

Organizatori Leonardo Komšić i KBK King Poreč

Discipline K1 style, low kick i full contact

 


 

19. do 22. svibanj- Szeged (Mađarska) 

17. KWON SVJETSKI KUP

Discipline: semi contact, light contact. full contact, low kick i k1 style

 

 

 


 

 21. svibanj -  Pula

 

  Internacional tournament  Alpe Adria Open 2011

Organizatori Rudolf Oliva i KBK Lav Pula

Dvorana Osnovne škole Veli vrh

 


 29. svibanj -  Karlovac

 Kup natjecanje u semi contactu za sve uzraste

Organizatori Zoran Cicvara i KBK Tigar Karlovac

 


 

 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:39 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 21, 2011

Innsbruck Austrija  - Objavljeni su kompletni rezultati Svjetskog kupa po disciplinama i kategorijama. Moguće ih je pregledati na slijedećem linku : http://www.austrian-classics.at/images/stories/austrian_classics/Austrian_Classics_2011_Results.pdf

Kao što smo već ranije pisali, nastupilo je oko 1600 natjecatelja iz 23 države, od toga oko 1000 u semi contactu, oko 250 u light contactu, oko 80 u glazbenim formama i ostali u ringovnim disciplinama full contacta i k1 stylea.Pozabaviti ćemo se kratkom analizom discipline semi contacta.

O borbama teamova i otvorenim kategorijama pisali smo u postu : http://www.hrvatskikickboxingsavez.bloger.hr/post/topten-superstar--gullotti-i-gombos/7763925.aspx i ti su rezultati možemo reći bili prema predviđanjima i bez iznenađenja.

Seniorska konkurencija

U pojedinačnim težinskim kategorijama seniora istakao se prvenstveno grk Andreas Angelopoulos, aktualni europski prvak, koji je ovaj puta osvojio kategorije do 84 i do 89 kg.Jedino seniorsko zlato za Hrvatsku osvojila je Ana Znaor u kategoriji +65kg. Kao obilježje seniorskog semi contacta moramo istaći i nekolicinu odličnih juniora, koji se bez previše respekta suprostavljaju seniorima, u onim ipak težinski lakšim kategorijama, prvenstveno pobjednici kategorija mađar Laszlo Varga, talijanka Veronica Lanzilao i belgijanka Evelyn Neyens, a potom i mlada čehinja Blanka Sindlerova finalistica otvorene kategorije.

Juniori i kadeti

Semi contact kod mlađih uzrasta, od juniora, do starijih i mlađih kadeta potvrdio je da se u sve većem broju europskih zemalja prakticira semi contact na vrhunskom nivou. Tako smo uz možemo reći standardne pobjednike iz Mađarske ili Italije i Velike Britanije, zabilježili i one iz Bugarske, Belgije, Poljske, Hrvatske, Njemačke, Slovenije i Grčke. Među mnogo odličnih, ipak treba izdvojiti mladu britanku Charlie Maddock, pobjednicu u čak 3 težinske kategorije (dvije kadetske i jedna juniorska) te bugarina Borislava Radulova i talijana Gabrillea Lanzilao, pobjednika u po dvije težinske kategorije. Ako znamo da je po kategorijama bilo od 20-25 natjecatelja, rezultat je time veći.

Zlata za Hrvatsku osvojili su junior Marko Filipović (Moslavac Popovača), starije kadetkinje Lucija Cicvara (Tigar Slunj) i Maja Britvić (Lav Pula), te mlađi kadet Mateo Đudarić (Moslavac Popovača).

Znaor i Đudarić osvojili su zlata u konkurenciji 19 natjecatelja, Britvić je imala konkurenciju od 13, Cicvara od 8 natjecatelja, dok je Filipović imao nešto manje.

Hrvatski semi contact potvrdio je tako još jednom svoje mjesto tik uz vodeće zemlje ove discipline. Kada se ovim predstavnicima pridodaju još i predstavnici nekolicine od vodećih naših klubova u semi contactu ( HBD Vodice, Sušak Rijeka, KBK Kutina, KBK Benkovac...), slika će biti još bolja. Prilika za dokazivanje je već slijedeći Svjetski kup u Mađarskoj u drugoj polovici svibnja.

Veliku foto galeriju od sva tri dana natjecanja možete pogledati na slijedećem linku http://www.austrian-classics.at/foto-2011.html
 

hrvatskikickboxingsavez @ 16:44 |Komentiraj | Komentari: 0

Svjetski kup u Austriji je upravo ostao iza nas, a za nešto manje od mjesec dana očekuje nas Svjetski kup u Mađarskoj. Od 19. do 22. svibnja u Icehall sportskoj dvorani u Szegedu u kojoj se već poslijednjih nekoliko godina održava Svjetski kup. Ako je u Austriji glavni naglasak bio na disciplinu semi contacta, u Mađarskoj je to u pravilu na ringovne discipline a tek potom na semi i light contact.

Koliko jako bude natjecanje u ringu potvrđuje podatak da u pravilu dolaze najjače države nekadašnje Istočne Europe sa kompletnim reprezentacijama, od Rusije, Bjelorusije, Kirgistana, do Kazahstana, a dolazak sa cijelom reprezentacijom zadnjih nekoliko godina prakticira i Srbija.

O jačini semi contacta dovoljan je podatak da će biti prisutni svi mađarski klubovi, a Mađarska je već nekoliko godina svjetski broj 1 u toj disciplini. Ne smijemo zaboraviti niti iznenađenja poput onogo koja su na prošlogodišnjem izdanju upriličili klubovi iz Rusije u  semi i light contactu, od masovnosti do sjajnih izvedbi i na kraju i rezultata. Naravno, neće izostati niti ponajbolji hrvatski klubovi, sa nešto više natjecatelja na tatami borilištima i ponekima u ringu, pogotovu iz sjevernih i istočnih dijelova Hrvatske koji nisu preudaljeni od Szegeda. Dolazak je najavilo i djelomično potvrdilo već više od deset klubova iz Hrvatske.

Kompletan pozivni materijal na 10 stranica, možete pregledati na slijedećem linku:
http://www.kickbox.hu/inc/download/11/Kickbox_VK_2011_kiiras_ENG_kicsi.pdf

Organizatori su Kickboxing savez Mađarske, klub Tigers Szeged i Sandor Kovacs.
 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:28 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, travanj 20, 2011
Innsbruck Austrija  - Proteklog je vikenda, od petka do nedjelje trajao Svjetski kup Austrian Classics 2011. Nastupilo je oko 1600 natjecatelja iz 23 zemlje. Od toga oko 1000 u semi contactu, oko 250 u light contactu, 80 u glazbenim formama i ostalo u ringovnim disciplinama full contacta i k1 stylea.

Kao što smo prije kupa i najavili, posebno su mnogobrojne bile kategorije semi contacta, i kvantitativno u kvalitativno. Borbe teamova osvojili su članovi Kiraly teama iz mađarskog Csepela, pobijedivši u finalu njemački team TopTen za koji je nastupao i naš veteran Zvonimir Gribl, kao i još dva člana njegova njemačkog kluba "Seide kick". U ovoj je kategoriji nastupilo 19 teamova sastavljenih od po tri mušarca i jedne žene.

U pojedinačnim otvorenim kategorijama, pobjednici su bili iz kruga favorita koje smo imenovali prije natjecanja. Kod muškaraca mađar Laszlo Gombos i kod žena Luisa Gullotti. U ženskoj otvorenoj kategoriji nastupile su naše Vedrana Halinčić iz Jastreb Jastrebarsko i Ana Znaor iz Sušaka Rijeka i obje dogurale do polufinala, odlično prezentirajući Hrvatsku u najjačoj konkurenciji. U otvorenim je kategorijama nastupilo 47 natjecatelja u muškoj i 25 u ženskoj konkurenciji.

Opširniju analizu nastupa naših klubova napraviti ćemo po objavi kompletnih službenih rezultata.

Evo snimaka finalnih borbi otvorenih kategorija:  

Luisa Gulloti iz Italije, prima trofej pobjednice otvorene kategorije  - Top Ten Superstar iz ruku glavnog organizatora Petera Kruckenhausera, vlasnika firme Budoland i robnih marki TopTen i Hayashi


hrvatskikickboxingsavez @ 16:40 |Komentiraj | Komentari: 0
 


23. travanj - Pula 

 Međužupanijsko Prvenstvo – SC/ LC   Km/ Ks/ J / S

Organizatori Branko Popović i KBK Futura Pula

 

 

Plakát
23. travanj - Chomutov (Češka republika)

LEON OPEN

 

Discipline: semi contact, light contact. full contact, k1 style i glazbene forme.

Više informacija na www.kung-fucentrum.cz

 


 

hrvatskikickboxingsavez @ 16:24 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Umrežene udruge kickboxing klub "Viktoria - Hrvatski sokol", savate klub "Viktoria" i udruga za rad sa djecom i mladima "Novi Grad" koordinirano sa gradskom četvrti "Novi Grad", i pod pokroviteljstvom grada Osijeka, u sklopu projekta "Protiv poroka ulice" održava "Dane otvorenih vrata", u vremenu od 21. - 30. travnja 2011. g.

Sve
Aktivnosti u sklopu "Dani otvorenih vrata" za djecu i mlade su besplatne; sastoje se od upoznavanja sa elementima kickboxing i savate sporta, praktične samoobrane, te rekreativnih kondicijskih treninga na bazi gimnastike.

Treninge vode ovlašteni licencirani treneri kluba: Vjekoslav Beck, Vladimir Stevanović i Vlatka Griner, uz koordinaciju sa prof. Sandom Gašić  ( "Školski sportski savez grada Osijeka"), prof. Elizabetom Marjanović (OŠ "Mladost"), prof. Željko Pavičić ( Ekonomska i upravna škola), te odgojiteljicom - mentoricom Hamirom Perković (dječji vrtić "Sjenčica"), te ostalim članovima ekipe Hrvatskog sokola.

Na besplatne sportske aktivnosti pozivaju se djeca u dobi od 7. do 18. godina.

"Dani otvorenih vrata" održavat će se svakim danom osim nedjelje, u vremenu od 18:00 - 20:00 sati, u prostorijama atomskog skloništa Robne kuće IPK, Sjenjak 133.

Sve informacije mogu se dobiti na telefon 098/ 642 685, ili preko facebook stranice kickboxing kluba "Viktoria - Hrvatski sokol".
hrvatskikickboxingsavez @ 06:20 |Komentiraj | Komentari: 0
 

Likovi iz serije su obični ljudi koji iz nekog razloga upadnu u zonu sumraka što često dovodi do neočekivanih zapleta na početku i raspleta na kraju epizode. Većina priča u serijalu Zona sumraka (The Twilight Zone) nam donose neočekivan kraj, ali i ostavlja epizodu nezavršenu u mašti gledatelja. Zona sumraka nas uvodi u jedan skriveni, tajni svijet, u kome osnovno mjesto zauzima mašta...
 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:17 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, travanj 19, 2011Na Svjetskom kupu u Austrije među oko 1600 natjecatelja, nastupilo je šest natjecatelja kickboxing kluba „Lav“ iz Pule i Medulina.

Lavovi su nastupili u semi contactu i light contactu i osvojili šest medalja, odnosno dvije zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.

Ovaj Svjetski kup je ujedno i jedan od niza kontrolnih turnira za ovogodišnji sastav kickboxing reprezentacije Republike Hrvatske.

Pulska lavica Maja Britvić je u semi contactu u kategoriji starijih kadetkinja preko 65 kg i u light contactu u kategoriji juniorki preko 65 kg težine osvojila prva mjesta, zlatne medalje i trofej pobjednika u obje kategorije.

Medulinska lavica Diana Tanushaj je imala tri nastupa i u sva tri je osvojila medalje. Nastupima u semi contactu i u light contactu kategorije juniorki do 55 kg težine Diana Tanushaj je osvojila druga mjesta i srebrne medalje dok je u light contactu u apsolutnoj kategoriji juniorki (preko 65 kg) osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

I medulinska lavica Ardiana Kajtazi je imala uspješan nastup u light contactu kategorije juniorki preko 65 kg. Osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju.

Ovim rezultatom su pokazale visoku tehničko-taktičku spremnost i utreniranost te potvrdile svoje mjesto u kickboxing reprezentaciji Republike Hrvatske.

Neven Gerenčir iz pulskog te Martina Kaić i Teidi Ušić iz medulinskog kickboxing kluba „Lav“ nisu uspjeli doći do medalje iako su pokazali dobar rad na borilištu no konkurencija je na ovom natjecanju za njih bila prejaka, javljaju iz kluba.


hrvatskikickboxingsavez @ 19:46 |Komentiraj | Komentari: 0

Agron Preteni pobjedio većeg i težeg u ItalijiNaš šampion pobijedio je talijanskog borca Fabia Giannasija jednoglasnom odlukom sudaca u borbi od tri runde po tri minute po K1 pravilima. Iako je talijan bio teži 12 kilograma (102 kg) i viši 12 centimetara (194 cm) ni u jednom trenutku nije uspio ravnopravno parirati našem borcu te je samo čudom uspio izdržati sve tri runde na nogama, pred Agronom je sada svjetsko prvenstvo u savateu koje počinje eliminacijama u Milanu 10. i 11.06., u sklopu priprema odradit će još jednu borbu.

Inače na priredbi u Santeramu nastupila je i Željana Piteša koja se vraća nakon poduže stanke te je odradila jedan solidan meč u kojem je na bodove zasluženo slavila jedna od najboljih ženskih boraca na svijetu Sylvie La Notte.

Javljaju iz Pit bulla a prenosi profightstoe.com

hrvatskikickboxingsavez @ 19:30 |Komentiraj | Komentari: 0

Sport i politika

Jedna dobronamjerna gesta od prije nekoliko dana kada se htjelo podsjetiti na dobre stvari povodom nekih događaja, ovih  se dana putem mailova unutar HKBSa "zakuhala" do točke usijanja. Napisano i dokumentirano prije nekoliko godina više nije istina, napisani tekst se ne želi pročitati riječima koje stoje u njemu, već uspaljenom strašću.

Onaj kojem je tekst namijenjen ne zaslužuje da se njegovo ime i herojska djela dovode u kontekst sa bilo kakvim unutarnjim prepucavanjima bilo koje grupe ljudi unutar Hrvatske. Opet i upravo zbog toga, molio bih da našu ratnu svetinju ostavimo izvan svih naših priča a eventualno sporenja tko je, kako, kada i zašto nešto napravio neka se raspravljaju uz kavu, na sastancima ili telefonima, u krajnjoj mjeri  i na sudovima ako se to želi.

Hrabrost se pokazivala i dokazivala u prvoj polovici devedesetih, časnost i pravednost tada 2006.,  a sada treba pokazati pamet i razboritost, i dokazati istu kroz djela a ne kroz priču.

Iz tog razloga dva "sporna" posta  uklonjena su sa bloga.


hrvatskikickboxingsavez @ 12:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare

Karla Bartolin iz KBK Ninja Zabok iako još ove godine ima pravo nastupati u kategoriji kadeti stariji (ima 15,5 g) nastupila je u juniorskoj kategoriji od 16 do 18 godina i osvojila svoj prvi Austrian Classies Svjetski cup. Poredak u kategoriji do 60 kg light contact bio je slijedeći:

1. Karla Bartolin – Croatia – Zabok
2. Mladien Dimitrova – Bugarska
3. Kanila Przysiezniak – Poljska
4. Zoe Meeus – Belgija


hrvatskikickboxingsavez @ 07:16 |Komentiraj | Komentari: 0

Zlatne medalje i naslov pobjednika Svjetskog kupa osvojili su junior MARKO FILIPOVIĆ i kadet MATEO ĐUDARIĆ.
Filipović je na ovom natjecanju nastupio u dvije kategorije, tako je u kategoriji do 89 kg u prvoj borbi pobjedio austrijanca Adis Zekana 11:1 da bi u polufinalu izgubio od talijana Andree Camillo rezultatom 17:14 i osvojio treće mjesto. U finalnoj borbi kategorije do 94 kg ponovno se susreo sa talijanom Camillom te mu uzvratio za poraz pobjedivši ga 10:8 osvojivši tako zlatnu medalju i naslov pobjednika Svjetskog Kupa u kickboxingu.
Sjajan nastup imao je kadet Mateo Đudarić koji je u kategoriji do 47 kg u prvoj borbi pobjedio talijana Giacomo Costa 7:4, pa srbina Milana Petrovića 6:3, u trećoj borbi pobjeđuje mađara Gabora Sally 9:3, u polufinalu njemca Pallahmer Mihaela 8:3 da bi u finalnoj borbi sjajnom borbom dobio britanca Beestona 11:9 i uzeo zlatnu medalju i naslov pobjednika Svjetskog Kupa u kickboxingu.
Od kadeta nastupio je i HRVOJE STAKOR u kategoriji do 57 kg koji u prvoj borbi pobjeđuje austrijanca Ellmerer Martina 17:13, da bi zatim izgubio od talijana Brandon Curtarellia sa 14:12 te tako zauzeo 16 mjesto na Svjetskom Kupu.
Odličan nastup imao je i senior MIROSLAV GRGIĆ koji je u kategoriji do 69 kg u prvoj borbi pobjedio poljaka Lukasza Jakubowskog 11:1, pa austrijanca Mihaela Gebharta sa 26:24 da bi u trećoj borbi izgubio od švicarca Antonia Lo Preta rezultatom 10:8 te se plasirao na osmo mjesto Svjetskog Kupa. Treba spomenuti da je u Grgićevoj kategoriji bilo prijavljeno 46 natjecatelja što je do sada najveći broj športaša prijavljen u jednu kategoriju te je samim time bilo jako teško osvojiti medalju u ovoj skupini.

-Zadovoljan sam nastupom mojih natjecatelja i da nije bilo sudačke nepravde u meču Filipovića protiv talijana Camilla možda smo mogli uzeti i treće zlato, ali i ovo je odličan rezultat. - ističe trener Dražen Šalković.
hrvatskikickboxingsavez @ 07:08 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 18, 2011
 

 

Kickboxing klub "Planet sport" iz Pule sudjelovao je na svjetskom kupu "Worldcup Austrianclassics 2011." u austrijskom Insbrucku, jednom od najvećih svjetskih takmičenja u kickboxingu.

Na kupu je sudjelovalo 1600 natjecatelja iz 23 države iz cijeloga svijeta.Osmero natjecatelja "Planet sporta" nastupilo je u diciplini 'light contact' iosvojili su šest medalja: tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu.

- Senior Ervin Karaman osvojio je zlato u disciplini Light Contact - 63 kg. Ervin je ovom medaljom potvrdio svoju vrhunsku klasu, pogotovo što se uspješno vratio nakon neugodne ozljede i operacije ramena.

- Junior Saša Ljubojević osvojio je zlato u kategoriji Light Contact - 84 kg. Saša je ovim zlatom nastavio svoj uspješan pohod po Europi i Svijetu nakon što je postao Europski Taekwon-Do Prvak i najperspektivniji sportaš Pule u 2011. godini.

- Juniorka Mate Sagadin osvojila je zlato u kategoriji Light Contact - 50 kg. Matea se sa ovim uspjehom potvrdila kao jedna od najperspektivnijih sportašica kluba.

- Junior Marco Baban osvojio je srebro u kategoriji Light Contact - 84 kg. Marco je jedan od najboljih nadolazećih boraca u klubu i ova medalja je samo potvrda njegove kvalitete.

- Junior Mislav Fabijančić osvojio je broncu u disciplini Light Contact - 57 kg. Mislav je mlada nada kluba i ova medalja predstavlj podstrek za daljnji uporan rad.

- Juniorka Iva Forkapa osvojila je srebro u kategoriji Light Contact - 65 kg. Iva je najtrofejnija sportašica u klubu i ova medalja je samo potvrda njezinog upornog rada i talenta.

Dvoje natjecatelja i to: seniorka Sabina Cerovac i junior Luka Rumora zaustavljeni su u prvom kolu i nisu ostvarili uspjeh,no njihova kvaliteta je neupitna i vjerujemo da će se vrlo brzo pokazati na slijedećim takmičenjima.

Trener kluba prof. Edi Višković izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatima. Ovakvi rezultati pokazuju koliko se kvalitetno radi u klubu i koliko Edi Višković ulaže truda i znanja u stvaranju ovako kvalitetnih boraca, javljaju iz Planet sporta.


hrvatskikickboxingsavez @ 17:32 |Komentiraj | Komentari: 0
 Šest dana nakon rekordih 493 pregleda bloga od 11.travnja, uslijedio je jučerašnji broj od  691 prgleda bloga, što je za 40% više od dosadašnje rekordne posjećenost u jednom danu !
Hvala svima koji prate, hvala onima koji komentiraju, kao i naravno, onima koji povremeno dostavljaju vijesti.

Posebno hvala redovitom čitatelju iz Osijeka na mailu koji je uputio.


 

hrvatskikickboxingsavez @ 13:36 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Na Svjtskom Kupu u Insbrucku, koji je okupio više od 1.600 natjecatelja iz 23 države, Lucija Cicvara je osvojila u svojoj kategoriji -42 kg zlatnu medalju i titulu osvajača Svjetskog Kupa Austrian Classic, kao i srebrnu medalju u kategoriji -46 kg, srebro je osvojila i mlađa kadetkinja Lara Despot, dok je broncu uspjela osvojiti Sanja Stiščak u kategoriji starijih kadetkinja +65 kg
U Slunj je 15.04. 2011. stigla prva svjetska titula u kickboxingu koju je za Slunjski Kickboxing Klub „Tigar“, osvojila Lucija Cicvara u kategoriji -42 kg starijih kadeta. Također, Lucija je osvojila i srebrnu medalju i u višoj težinskoj skupini -46 kg. Do ovog pothvata Lucija je pobijedila prvo Njemicu Monu Lauer 13-2, zatim u Svjetsku prvakinju Liviu Murvai 7-5, nakon toga u finalu Belgijanku Katinku De Cliepper 8-5, čime je osvojila 1. Mjesto. Pob jednički niz nastavila je Lucija i u višoj kategoriji gdje je prvo pobijedila mađaricu Nemeth 8-4, zatim Herejkovu iz Češke 9-1, da bi u drugom finalu izgubila od Bugarke Peneve koja je svjetska prvakinja u toj višoj kategoriji 0-2. S ovim nastupom Lucija je zaista pokazala da je ovog trenutka najbolja na svijetu u svojoj kategoriji -42 kg.


Osim Lucije iskazala se i Lara Despot sa osvojenom srebrnom medaljom u mlađim kadetima -47 kg, te Sanja Stiščak koja je osvojila broncu u kategoriji starijih kadeta +65 kg.

Za karlovački Tigar nastupili su i osvojili 5. Mjesta, Petra Miskić -50, Pavle Vukobrat -32, Andreas Hlad -37, Robert Basara +69 i Adam Blauhorn -63 kg juniori, a od ostalih karlovčana nastupili su još i Evita Lara Brkić, Damir Davidovski, Mihael Javorović, Leopold Katalinić, Lukas Jurašić, Valentino Žunac, Antonio Šiljac, Denis Šiljac, Davor Šiljac, Leo Mihalić, Ante Novačić, Mihael Pavlaković, Matko Živčić i Tin Vučković , ali su ispali u kvalifikacijama.


Za Tigar iz Slunja nastupili su još Dominika Jurčević, Elizabeta Bosanac, Hana Muić, Katarina Štefanac, Kristina Tomljenović, Simion Tomljenović i Karlo Valentić, ali su također ispali u kvalifikacijama.
hrvatskikickboxingsavez @ 06:59 |Komentiraj | Komentari: 0

Na državnom prvenstvu u boksu za juniore i žene , koje je proteklog tjedna održano u Varaždinu nastupila su , prema dobrom običaju , i neka poznata imena iz kickboxinga. Poneki od njih poput Marina Mindoljevića (KBK Pauci Split), Jovane Vučić (KBK Mladost Varaždin), Marine Horvat (sadašnj klub ??) postali su i državni prvaci.Sa manjim ili većim uspjehom nastupili su i Antonela Begonja (KBKCroatia Zadar), Petra Lončar (KBK Tigar Karlovac) i Ante Opačak (KBK Kutina), te Tibor Ileš i Filip Zorić (oba Sušak Rijeka).


hrvatskikickboxingsavez @ 06:14 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 17, 2011

Beograd - Igor Jurković (King Poreč) je u borbi po K1 pravilima pobijedio na bodove crnogorca Gorana Radonjića (Ariston Podgorica) i tako nastavio pobjednički niz.Susret dva izuzetna borca, oba su u dosadašnjim karijerama osvajali titule amaterskih svjetskih kickboxing prvaka. Prestige meč koji po kvaliteti boraca, može biti dio bilo koje K1 priredbe u svijetu


hrvatskikickboxingsavez @ 20:46 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

Uz nastup preko 1500 natjecatelja, te nakon tri dana natjecanja završen je prvi veći ovogodišnji Svjetski kickboxing kup. Natjecanje se odvijalo na osam tatami borilišta i jednom ringu.Prvog su dana u petak održavane glazbene forme, full contact i k1 style. U subotu je na programu uz ringovni full contact i k1 style bio semi contact na osam borilišta, dok je u nedjelju odrađivan light contact. O rezultatima uskoro. 
hrvatskikickboxingsavez @ 17:26 |Komentiraj | Komentari: 0
 

Danas u 18 sati počinje u Beogradu priredba WFC13 na kojoj će biti osam MMA borbi i tri po K1 pravilima. Prijenos će biti moguće pratiti putem live streama ovdje: http://www.wfc.si/news/wfc-13-live-stream-freeNama najzanimljivija biti će borba našeg Igora Jurkovića na slici desno, sa crnogorcem Goranom Radonjićem. Slika je sa jučerašnjeg vaganja u Beogradu.


 

hrvatskikickboxingsavez @ 07:05 |Komentiraj | Komentari: 0

Kickboxing je sport koji u Crnoj Gori završava kao vijest na prvoj stranici najvećih sportskih novina. Kickboksač tamo bude proglašavan više puta za sportaša države, najbolji kickboxači kao zaslužni sportaši dobivaju stanove kao nagradu od države, kickboxing kao sportski događaj kao od šale napuni najveću sportsku dvoranu u državi. Tako je bilo i u petak navečer.

U takvom okruženju za najbolju borbu večeri proglašena je ona našeg Gorana Borovića koji je knockoutom u 2.rundi pobjedio protivnika iz Mađarske , Janosa Astavosa.

hrvatskikickboxingsavez @ 06:32 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 16, 2011

....pozitivan svjetski primjer... Kiraly team Mađarska i Budoland gsmbh Njemačka....Sponzorstvo u trenirkana, doboku, hlačama, zaštitnim papučama, rukavicama, kacigama - sve robna marka TopTen.....

 

...pozitivan domaći primjer.... team MI-6 Benkovac i Polača i .....Jadransko osiguranje...sponzorstvo u trenirkama....

Zaključak...može se...tko zna...


 

 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:56 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 Francuz Frederique Beloni pobedio je,  na bodove Ivana Strugara u ispunjenoj dvorani „Morači” u Podgorici. U meču za svjetsku titulu  WAKO pro low kick do 88,6kg  Francuz je bio spremniji i zahvaljujući tome zasluženo pobijedio Strugara.

U „Morači” je viđen sjajan meč ali je, nažalost mnogobrojne domaće publike, Strugar ring napustio poražen. Belloni je od početka krenuo agresivno, Strugar je prihvatio jak tempo borbe što je teško pratio, te je od treće runde na dalje imao velikih problema. Tamnoputi Francuz pokušavao je do kraja meč riješiti knockoutom, ali Crnogorac je ostao na nogama. Nakon poraza, Strugar se više puta izvinjavao publici znajući da su fanovi očekivali pobjedu.

U jednoj od uvodnih borbi večeri nastupio je i naš Goran Borović.


hrvatskikickboxingsavez @ 06:40 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 15, 2011
 

Ovo je sportski blog. Blog o kickboxingu, blog o njegovim sportašima. Ali...na neke se stvari ne može ne napisati koju riječ.ANTE GOTOVINA - HEROJ A NE ZLOČINAC

Što reći? U mojim očima, jedna velika, pozitivna ličnost u Hrvatskoj povijesti. Zločini? Rat je sam po sebi jedan veliki zločin. Da li je Ante Gotovina želio započeti rat? Da li je Hrvatska počela rat? Da li je u trenutku ''Oluje'' Hrvatska imala neke međunarodno priznate granice, i da li se unutar tih granica odvijala akcija ''Oluja''?

Moram priznatI da nisam upoznat sa cijelom optužnicom, ali oni dijelovi koje sam vidio odnosno neki od tih dijelova, ...da mi ne dolaze suze, bili bi mi smiješni. Zapitam se, o kojem ratu oni to govore? Je li to onaj isti rat u kojem su ginuli ljudi koje sam poznavao, i kojih sad više nema? Je li to onaj isti rat u kojem sam jednom pio vodu iz prljavog potoka, u kojem sam danima bio u istim hlačama i čizmama, danima bio bez struje.  Je li to onaj isti rat u kojem sam imao ranjene suborce u rukama, je li to onaj isti rat u kojem je poginulo toliko mladih ljudi braneći svoju domovinu...BRANEĆI JE!

Je li to onaj isti rat kroz koji je moje djete i druga djeca odrastalo ? Je li to onaj isti rat zbog kojeg su mnogi odrasli prije od svojih vršnjaka iz drugih država? Onaj rat u kojem smo, dok su neki skupljali sličice nogometaša, mi skupljali gelere, čahure, repove od granata? Je li o tome ratu oni govore?
Da ne bi bilo zabune, meni u ratu nitko iz uže obitelji nije poginuo, i u odnosu na građane  Vukovara i nekih drugih hrvatskih gradova koji su bili pod okupacijom moji nisu danima živjeli niti po skloništima. Ja osobno bio jesam u ratu, ratovao sam. Branio sam svoje i branio bih opet. Da li sam i ja zločinac? Na to pitanje znam odgovor. Znam da nisam. Jednako kao što znam da to sigurno nisu generali Gotovina i Markač.

Da li su naši političari toliko naivni da misle da uopće postoji mogućnost da je Haag u prvoj fazi postupka mislio osloboditi čovjeka kojega je toliko dugo tražio i koji je izabran kao žrtveno janje u izjednjačavanju krivnje, odgovornosti i žrtve sve tri strane u ratu na području Hrvatske i BiH? Ili su jednostavno samo toliki licemjeri...ja bi se kladio na ovo drugo. Sjećam se i nekih koji su se vezivali i lancima ''za Gotovinu'' dok nisu došli na vlast, a onda naglo promjenili ''pjesmu''. Bože kolika je kurva ta politika.

No, eto, što je tu je. Ante ostaje gdje je.   A Haški sud. Sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije. Hmmm. Sjećam se ja i nekih ratova u Iraku... u Afganistanu... pa u Vijetnamu... Sjećam se i neke umjetno stvorene države na mjestu gdje od pamtivjeka žive Palestinci. Ili ratne zločine rade samo oni koji brane svoju domovinu?

A generali Gotovina i Markač sada trebaju plaćati nečije tuđe dugove. Dugove politike jednog vremena, dugove ne reagiranja na stvarne zločine u nekom drugom vremenu, dugove  po želji svjetske politike trećeg  vremena. STRAŠNO....
 

hrvatskikickboxingsavez @ 16:38 |Komentiraj | Komentari: 0

U glavnom gradu Crne Gore, Podgorici,  održava se večeras meč za svjetsku titulu  WAKO pro low kick do 88,6kg  - Ivan Strugar (Crna Gora)  protiv Frederique Belloni (Francuska). U jednoj od uvodnih borbi nastupa zagrebački varaždinac Goran Borović.


Evo nekih od važnijih Borovićevih rezultata u dosadašnjoj, vrlo uspješnoj karijeri:
Junirski prvak europe ( savate 1996. God).
Seniorski Savate viceprvak europe (1998, 2000, 2004, 2008)
Seniorski Savate prvak mediterana (1999, 2000 )
Seniorski Savate prvak svijeta (1999, 2000)
Nastupa na svjetskom Grand Prix kickboxing turniru (Bercy2003)
Prvak hrvatske u klasicnom engleskom boksu ( 2002, 2003 )
Sudionik kvalifikacijskog turnira u klasicnom boksu za OI u Ateni 2004.g.
Svjetski prvak prvak u kickboxingu 2005.god.(vs.Sofiane Alloushe)
Svjetski prvak K1 rules King of the Ring 2006.god. (vs.Vuyusila Colosa)
Prvak europe i centralne azije u thai boxingu po OPBU 2007.god.
Prvak europe i centralne afrike u kickboxingu po OPBU 2008.god.(vs.Alviar Lima)
ivan_strugar_kik

Ivan Strugar: Pobediću Belonija!

Ivan Strugar sutra uveče u podgoričkoj Morači će se boriti protiv Francuza Frederika Belonija i tako, još jedanput, pokušati da obraniti titulu u kik boksu, u dispiplinu lou kik (kategorija 88,6 kilograma). Na današnjem merenju Strugar je imao 88,5 kilograma, 100 grama više od rivala. Francuz je pobedio crnogorskog kik boskera 2005. godine u polufinalu Gran Prija u Parizu, pa, sada, Strugar želi da se revanšira za taj poraz.
Borac iz Podgorice je optimista dan uoči meča.
-Vredno sam trenirao od poćetka godine, kada je meč ugovoren. Spreman sam i očekujem pobedu jer se  moj stručni štab i ja uvek sprremamo za pobedu. Zahvalio bi se trenerima Predragu Lekiću i Petru Kneževiću, koji su mi omogućili da spreman dočekam duel sa Belonijem – rekao je Strugar.
Francuz, koji je iz zemlje petlova juče stigao u Podgoricu,  takođe je najavio uspeh u sutrašnjoj borbi.
-Nadam se pobedi! Želeo bih da do nje dođem nokautom - rekao je Beloni.
Šampion Crne Gore je u karijeri ostvario 54 pobede i četiri poraza u profi ringu, dok njegov rival ima 100 pobeda u 103 meča.
Borba je predviđena da traje pet rundi po tri minuta,  a pre nje održaće se pet uvodnih mečeva. Rivali borcima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske biće Mađari.
Remzija Dacić boriće se protiv Gergeljija Kerešenija, Ivan Tošković sastaće se sa  Andrasom Nađijem, Marko Nikolić ukrstiće rukavice sa Markom Mogeom, Džemal Mahmić sastaće se sa Janošom Bonifertom, dok će rival Gorana Borovića u ringu biti Janoš Aštaloš.

vijest prenesena sa ATAstars


hrvatskikickboxingsavez @ 15:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

Iako je više od desetljeća prošlo da smo zakoračili u 21.stoljeće, iako je broj računala po domaćinstvu u Hrvatskoj u prosjeku veći od 1, iako je informatika strahovito napredovala posljednjih godina....iako sve to može i treba biti drugačije....iako..... :)))

Dočekali smo nakon punih 5 dana ....objavu rezultata sa održanog natjecanja u Rijeci u disciplinama semi contact za juniore i low kick za seniore. S druge strane, niti 12 dana  nakon održanog natjecanja u Makarskoj, rezultati još nisu poznati hrvatskoj kickboxing javnosti. Zašto? Zato, zbog, jer.....Evo što smo doznali.

Na natjecanju zatvorenog tipa nastupilo je 84 seniora u low kicku i 76 juniora u semi contactu. Pomalo je iznenađujući podatak da iz jednog od centara kickboxinga u tvrdim disciplinama- grada Rijeke s okolicom, ne dolazi niti jedan pobjednik težinske kategorije u ringu. Pobjednici po težinskim kategorijama bili su

Seniori low kick
- 57 kg     Antinio Horvatić    - Mladost Varaždin     
- 60 kg   Eduard Hrženjak    - Kobra Bjelovar        
- 63,5kg Mate Rudan    - Pit Bull Zagreb    
- 67 kg     Mario Katić    - MOKK Kaštela    
- 71 kg     Tihomir Vranjić    - Ivanić-Grad
- 75 kg    Manuel Smoljan    - Budokai Rovinj    
- 81 kg     Zlatko Bajić    - King  Poreč        
- 86 kg     Marko Vidović    - Otok    
- 91 kg     Ivan Balen                - Pit Bull Zagreb
+ 91 kg   Dino Belošević           - Pit Bull Split    
 
- 52 kg  Valentina Balažinec    - Škorpion Zagreb    
- 56 kg  Marija Bodač    - Pit Bull Split    
- 60 kg  Marija Malenica    - Pit Bull Split    
- 65 kg  Nevena Juranović    - Pit Bull Split    
- 70 kg  Helena Jurišić        - Mornar Split

Najbolji senior:         Mario Katić        KBK "MOKK"     - Kaštela
Najbolja seniorka:     Marija Malenica    KBK "Pit Bull" - Split
Najbolji klub:              KBK "Pit Bull"      Split - trener Marko Žaja

Juniori semi contact
- 57 kg     Marko Stojanović    - Sušak Rijeka    
- 63 kg     Adam Blauhorn    - Tigar Karlovac        
- 69 kg     Tibor Ileš    - Sušak Rijeka    
- 74 kg     Davor Šiljac    - Tigar Karlovac        
- 79 kg     Andrej Gudac    - Sušak Rijeka    
- 84 kg    Marino Štefanac    - Tigar Karlovac        
- 89 kg    Marko Filipović    - Moslavac Popovača    
+ 94 kg     Antonio Hodak    - Tigar Karlovac

- 50 kg    Petra Lončar    - Tigar Karlovac    
- 55 kg    Rina Čičin Karlov    - HBD Vodice    
- 60 kg     Tea Šumić    - HBD Vodice    
- 65 kg    Emily Vitasović    - Lav Medulin    
- 70 kg     Ela Filipović    - Mawashi    Makarska
+ 70 kg    Maja Britvić    - Lav Pula            

Najbolji junior:         Marko Stojanović    KBK "Sušak"- Rijeka
Najbolja juniorka:    Tea Šumić        KBK "Hrvatski Branitelj Dragovoljac" - Vodice
Najbolji klub:              KBK "Tigar" Karlovac - trener Zoran Cicvara

hrvatskikickboxingsavez @ 06:23 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 14, 2011

U petak 15.travnja počinje u Olimpia halle, Innsbruck - Svjetski kickboxing kup u disciplinama semi contact, light contact, full contact , K1 style i glazbene forme. U tri dana natjecanja, nastupiti će najbolji svjetski kickboksači, poglavito oni u semi contactu, čije su kategorije prema pristiglim prijavama i najpopunjenije.

Online prijave natjecatelja završile su sa 13.travnjem i broj prijavljenih zaustavio se na 1573 natjecatelja. I naši  će klubovi preko granice u velikom broju. Prijavljeno ih je ukupno 15, i to BTI Zabok, Budokai Labin, Jastreb Jastrebarsko, Lav Medulin, Lav Pula,  KBK Kutina, Mawashi Makarska, Moslavac Popovača,  Ninja Zabok, KBK Pakrac, Planet sport  Pula, Tigar Karlovac, Tigar Slunj, Sušak Rijeka i Zmaj Bedekovčina.

Najpopunjenija težinska  kategorija je ona seniorskog semi contacta muškaraca do 74 kg u kojoj je prijavljeno 46 natjecatelja. Svakako će najviše pozornosti privući otvorene kategorije semi contacta koje će izlučiti ovogodišnje" Top Ten superstar" pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji. Kod muških će to biti bitka među 47 prijavljenih seniora svih težinskih kategorija, nažalost bez predstavnika hrvatskih klubova. Na određeni će način Hrvatsku predstavljati jedino veteran Zvonko Gribl te nekadašnji član reprezentacije Faton Rexaj, koji oba nastupaju za svoj matični klub iz Njemačke. U otvorenoj kategoriji austrijskog svjettskog kupa, ovaj puta neće nastupiti dva trenutno najbolja borca na Svijetu - amerikanac Raymond Daniels i mađar Zsolt Moradi, ali time borba za pobjednika može biti samo još zanimljivija. Vjerojatni pobjednik biti će netko između mađara Jaroszkiewicsa, Imrea i Gombosa, nijemca Schmitda, austrijanca Brundla ili grka Angelopoulosa.

U ženskoj otvorenoj kategoriji nastupiti će 25 seniorki, među njima i dvije hrvatske predstavnice - Ana Znaor iz Sušaka Rijeka i mlada Saskia Božić iz KBK Kutina. U ženskoj je konkurenciji izjednačenost još možda i veća. U krug mogućih pobjednica može se uključiti njih desetak. Među njima, sa najvećim izgledima za pobjedu su  irkinja Small, čehinja Sindlerova, talijanke Boselli i Gulliotti, mađarica Hanich i naša Ana Znaor.


 

hrvatskikickboxingsavez @ 07:57 |Komentiraj | Komentari: 0


Sjećate li se Dragana Franjkovića? Ovo je priča o njemu. O mladom, ambicioznom i uspješnom čovjeku.Rođen 1987. godine, od malih nogu trenira u Kickboxing klubu Viktoria Hrvatski sokol iz Osijeka, kod trenera Vjekoslava Becka. Pripadnik uspješne generacije koju su predvodili on, Ana Vukas, Igor Brzica i Andrej Beck. Dragan i Ana postali su svjetski prvaci u light contactu, on juniorski svjetski prvak 2004. godine u Italiji, ona 2006. godine kadetska svjetska prvakinja .

Dragan Franjković danas vodi predivno i suvremeno uređen fitnesscentar XXL u Osijeku,  a o sebi kaže:

"Aktivno se bavim sportom od samih početaka školovanja i sport me je obilježio kao osobu.

Mislim da bez sporta ne bih uspio ni u jednom aspektu životu jer koncentraciju, žrtvovanje i predanost koju sam stekao trenirajući pokušavam primijeniti u svemu.

Sportu dugujem sav svoj životni uspjeh i zbog toga želim da mi sport osim ljubavi i ugode, postane životni poziv u kojem ću podučiti mlade naraštaje vještinama koje sam stekao kroz svoj život uz sport.

Nakon što sam pronašao sebe u ljubavi prema borilačkim vještinama aktivno sam se počeo baviti kickboxingom. Uvjeti u kojima sam trenirao znatno su lošiji od onih koje ja pružam svojim polaznicima, ali naravno ja nisam odustajao. Trenirao sam dva puta dnevno, trenirao sam vikendom, dolazio sam ranije i ostajao duže od svih svojih suboraca. Moja predanost i borba učinila su me onime što sam oduvijek želio. Danas to što sam trudom postao želim prenijeti na mlade generacije .

Nakon što sam u djetinjstvu shvatio da se želim baviti borilačkim vještinama, da želim biti bolji od ostalih u tome, da se želim boriti u ringu i pobjeđivati, predao sam se životu uz sport i aktivno se bavio kickboxingom.

Inspiraciju sam pronalazio u svom napretku, u želji za pobjedom i u renomiranim borcima kao što su Jerome le Banner i Mirko Filipović . Nadao sam se da ću jednom biti velik kao oni, iako sam u srcu znao da nemam uvjete treniranja i da nemam ljude koji će mi prenijeti takvo znanje.

Na kraju sam došao do vrhunca i nisam mogao više ništa novo naučiti u uvjetima u kojima sam trenirao, stoga sam okrenuo glavu i počeo istraživati po svijetu borilačkih vještina, počeo sam svladavati brojne tehnike drugih borilačkih vještina kao što su Thai Kickboxing, Krav Maga, Jiu Jitsu, itd. Znam da sam profesionalac u svojoj borilačkoj vještini, ali isto tako znam da ne smijemo nikada podcijeniti protivnika i da se uvijek, pa tako i u borilačkim sportovima, treba sagledati jedna šira slika.

Što sam postigao Kickboxingom? Postao sam bolja osoba. Što sam postigao istražujući druge borilačke vještine? Postao sam kompletan borac, a to je nešto što sam si zadao u samim počecima bavljenja kickboxingom.

Danas inspiraciju pronalazim u prenošenju svoga znanja i vještina mladim naraštajima, ali nastavljam sa svojom zadaćom istraživanja svijeta borilačkih vještina jer uvijek ima nešto novo za naučiti."

Nakon što sam u djetinjstvu shvatio da se želim baviti borilačkim vještinama, da želim biti bolji od ostalih u tome, da se želim boriti u ringu i pobjeđivati, predao sam se životu uz sport i aktivno se bavio kickboxingom.

Inspiraciju sam pronalazio u svom napretku, u želji za pobjedom i u renomiranim borcima kao što su Jerome le Banner i Mirko Filipović . Nadao sam se da ću jednom biti velik kao oni, iako sam u srcu znao da nemam uvjete treniranja i da nemam ljude koji će mi prenijeti takvo znanje.

Na kraju sam došao do vrhunca i nisam mogao više ništa novo naučiti u uvjetima u kojima sam trenirao, stoga sam okrenuo glavu i počeo istraživati po svijetu borilačkih vještina, počeo sam svladavati brojne tehnike drugih borilačkih vještina kao što su Thai Kickboxing, Krav Maga, Jiu Jitsu, itd. Znam da sam profesionalac u svojoj borilačkoj vještini, ali isto tako znam da ne smijemo nikada podcijeniti protivnika i da se uvijek, pa tako i u borilačkim sportovima, treba sagledati jedna šira slika.

Što sam postigao Kickboxingom? Postao sam bolja osoba. Što sam postigao istražujući druge borilačke vještine? Postao sam kompletan borac, a to je nešto što sam si zadao u samim počecima bavljenja kickboxingom.

Danas inspiraciju pronalazim u prenošenju svoga znanja i vještina mladim naraštajima, ali nastavljam sa svojom zadaćom istraživanja svijeta borilačkih vještina jer uvijek ima nešto novo za naučiti.izvor:http://martial-arts.com.hr


 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:28 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, travanj 13, 2011
 

 

WAKO President Mr. Ennio Falsoni’s
OFFICIAL INVITATION

TO ALL WAKO MEMBERSDear Friends,After the great success we had in 2009 with the promotion of our WORLD CHAMPIONSHIPS, I am pleased, once again, to inform you that our next EUROPEAN CHAMPIONSHIPS (all styles) regarding our best CADETS and JUNIORS will be held in LIGNANO SABBIADORO (ITALY) in the same sport complex of the last World Championships. Due to a previous commitment witht the MASTER GAMES, the Lignano Sabbiadoro sport complex was busy in the period we normally promote our event. So I was obliged to reserve the whole structure from 2 nd to 9th  SEPTEMBER 2011. If on one side those dates look early for some of you, on the other side we will have a great advantage: the fact that the whole town will be alive, since in the first week of September they are still on full holiday season! The weather is normally fantastic in that period, and so all competitors, officials, fans and families will be able to spend a week not only in a sport-hall and in an outof- season town: everybody will be able to enjoy a summer situation, with big umbrellas on the beach and shops open for all tourists. I am really very pleased to confirm you that the sport-hall, will be beautifully equipped with everything we need to have a very nicecompetition.

As many of you already know, the sport-hall has also large spaces for training and warming up, to run there our international referee seminars, coach meetings, weigh-in. Once again the sport-hall will be the Headquarters of our 2011 Cadet/Junior European Championships. For those of you who have never been to Lignano Sabbiadoro I would like to say that the venue is inside a great sport-village, something you had never seen before in my country, probably. It is located exactly in the North of Italy, in the Friuli region. Lignano Sabbiadoro is particularly full of life during the summer season, having beautiful long sandy beaches. It is a town of 15.000 people, close to much bigger and historical towns like Trieste or Udine which are just 40/50 minutes drive. Italy has a long tradition in promoting international events and, as usual, I can guarantee you that my Federation and my people will do their best to offer you all a memorable event. At least, that’s my hope. Also this time I got the support of Friuli Region’s president Mr. Renzo Tondo, who is a friend of mine, of all the sport-councillors of the area (Municipality, Province and of Friuli Region) and thanks to their help I have no doubt that our next European Championships will be another success. In the next few pages there is all information you need in order to make your reservations, book your flights, enter your competitors in our Championships. Hoping in your understanding and support, and looking forward to seeing you soon again in Italy, best regards. 

Ennio Falsoni Cjeloviti pozivni materijal možete pogledati putem linka : http://www.wakoweb.com/Pdf/7152.pdf
hrvatskikickboxingsavez @ 07:09 |Komentiraj | Komentari: 0
 

Proteklog vikenda (09.04.2011)odžane su završne pripreme i izborno natjecanje za sastav Hrvatske reprezentacije u Tradicionalnom Taekwon-dou koja će u vremenu od 03-09.svibnja2011 g. nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Tradicionalnom Taekwon-dou u Republici Hrvatskoj,gradu Umagu.Hrvatsku će reprezentaciju predstavljati:

- Ines Samardžić- Taekwon-do kluba Marsonia Kuna
- Katarina Jelenčić- Taekwon-do klub BTI ZABOK
- Saskia Božić -Taekwon-do klub KUTINA
- Matej Lebo -Taekwon-do klub M-1,BENKOVAC
- Igor Šubr- -Taekwon-do klub LIPOVLJANSKE MUNJE
- Marin Lovrić - Taekwon-do kluba Marsonia Kuna


hrvatskikickboxingsavez @ 06:54 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, travanj 12, 2011
 

 


 15. do 17. travanj - Innsbruck (Austrija)

Svjetski kup Austrian Classics

Organizatori su braća Peter i Michael Kruckenhauser vlasnici robne marke Top Ten. Discipline su semi contact, light contact, full contact, k1 style i glazbene forme. Kompletan raspored rada po danima  http://www.austrian-classics.at/timetable.html 

Pozivni materijal možete pogledati na službenim stranicama http://www.austrian-classics.at Ausstrian Classics

Do sada prijavljeno preko 1400 sudionika. Nastupaju i predstavnici mnogih kickboxing klubova iz Hrvatske.

ivan_strugar_kik


 15. travanj - Podgorica (Crna Gora)  WAKO pro low kick do 88,6kg meč za titulu - Ivan Strugar (Crna Gora) vs Frederique Belloni (Francuska)

 

Ivan Strugar je u dosadašnjoj karijeri četiri puta bio europski amaterski prvak i dva puta svjetski amaterski prvak. U profesionalnoj karijeri osvajao je pojas prvaka svijeta u pet težinskih kategorija: do 75kg, 78,1kg do 81,4 kg, do 85,1kg i 88,6kg, sve po WAKO pro.

 
 17. travanj - Beograd (Srbija)  WFC 13

U jedinoj borbi po K1 pravilima susreću se naš Igor Jurković (King Poreč) i Goran  Radonjić (Ariston Podgorica-Crna Gora)

Susret dva izuzetna borca, oba su u dosadašnjim karijerama osvajali titule amaterskih svjetskih kickboxing prvaka. Prestige meč koji po kvaliteti boraca, može biti dio bilo koje K1 priredbe u svijetu.

 

 

hrvatskikickboxingsavez @ 16:56 |Komentiraj | Komentari: 0Jučerašnjih 493 pregleda bloga, rekordna je posjećenost u jednom danu do sada ! Hvala svima koji prate, hvala onima koji komentiraju, kao i naravno, onima koji povremeno dostavljaju vijesti.
hrvatskikickboxingsavez @ 16:08 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, travanj 11, 2011
 


Včeraj, sobota 09.04.2011 se je v Brežicah zbralo približno 200 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov na finalu državnega prvenstva KBZS v disciplinah K-1 rules (pravila), light (lahki) contactu in kick lightu v organizaciji TBK Brežice na čelu z trenerjem Rožletom Jazbinškom v sodelovanju z KBZS (Kickboxing Zveza Slovenije).
Čez dan so potekale borbe v light contactu in kick lightu v večernih urah pa smo videli zaključno prireditev, ki je bila na vrhunskem nivoju z 9 odličnimi borbami v K-1 pravilih, tudi z gosti iz tujine in podelitvijo priznanj KBZS najboljšim tekmovalcem v letu 2010. Izjemen spektakel so spremljali številni gledalci, ki so bučno podpirali prav vse tekmovalce.
Tako so za leto 2011 državni prvaki postali med člani v light contactu: do 63kg Lamut Dušan (KIT Izola), do 69kg Dejan Mioč ( TKD Gepard LJ), do 74kg Nejc Blanuša (Hwarang MB), do 79kg Alen Rojc (Hyong CE), do 84kh David Nagode (BK Barje Vrhnika), do 89kg David Žibrat (Power Kick MS), do 94kg Edin Alijagić (KBV Tržič) nad 94kg Mitja Potočnik (Hwarang MB)in članice do 50kg Staša Lubej (Hyong CE), do 55kg in do 60kg Sabina Bec (Sun Braslovče), do 65kg Nataša Dobravec (Spirit V.Lašče), ter med veterani do 75kg Slavko Majkić in nad 75kg Zlatko Đaferović (oba Katana Postojna).
Kick light : do 63kg Ređo Ljutić (TKD Gepard LJ), do 69kg Saša Jorgič in do 74kg Andrej Oberstar (oba Spirit V.Lašče), do 79kg Marjan Bolhar (KBV Domžale), do 84kg Mitja Čokl (KBV Sevnica), do 89kg Luka Meglen (Spirit V.Lašče), do 94kg Dejan Vajs (Hwarang MB) in nad 94kg Blaž Potočnik (Črni Panter KR) in med članicami do 60kg Isabela Kovačič (KK Center LJ), do 65kg Nataša Dobravec (Spirit V.Lašče).
K-1 pravila: do 63,5kg Ređo Ljutić (Gepard LJ), do 67kg Bojan Kujavec (KBV Ptuj) do 71kg Alen Brkič (TBK Brežice), do 75kg Aleš Zavec (Legija MB), do 86kg Ivan Budimir (KK Center LJ), do 91kg Andrej Bahur ( KTB Yaksha), nad 91kg Jasmin Bečirovič (TBK Brežice) in med članicami do 52kg Tanja Brulc in do 60 kg Tjaša Gorišek (obe TBK Brežice).
Sedaj naše tekmovalce čakajo nastopi na Svetovnem pokalu WAKO v Innsbrucku že ta vikend in v začetku junija tako imenovani »Best Fighter« v Riminiju, kjer bo tudi prvi preizkus naših reprezentantov. Za državno prvenstvo pa še finale v semi (pol) in full (polnem) kontaktu , ter glasbenih form na Ptuju 7.maja.
Slavko Majkič, tiskovni predstavnik KBZS

hrvatskikickboxingsavez @ 15:47 |Komentiraj | Komentari: 0

U Barsbuttelu blizu Hamburga, održan je 8. i 9.travnja German Open. Nastupili su natjecatelji iz Njemačke, Belgije, Danske, Nizozemske i Češke republike.Kompletne rezultate u pdf formatu, možete pogledati na službenom webu njemačkog kickboxing saveza :
http://www.wako-deutschland.de/images/stories/dokumente/ergebnisse/2011/GO2011.pdf


hrvatskikickboxingsavez @ 15:31 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 10, 2011

Jučer je u riječkoj dvorani Srdoči održano natjecanje zatvorenog tipa u disciplini semi contact za juniore. Nastupilo je 19 klubova, od kojih je najbrojniji bio Tigar iz Karlovca. Klubovi  su ostvarili slijedeće bodovanje(1.mjesto=3boda,2.mjesto=2boda,3.mjesto=1bod) :

1.  Tigar Karlovac 29 bodova,
2.  Sušak Rijeka 12 bodova
3.  HBD Vodice 8 bodova
4.   Mawashi Makarska 6 bodova,
5.   Draga Rijeka, Lav Pula, Moslavac Popovača 4 boda
8.   BTI Zabok, Budokai Labin, Lav Medulin,   3 boda
11.  Hrv. Vuk V. Trgovišće, Jastreb Jasterbarsko, Kvarner Rijeka, Mega Centar Rijeka , Ninja Zabok 2 boda
16.  Pakrac, Tigar Slunj, Velebit Benkovac 1 bod
19.  Sveti Matej Viškovo 0 bodovana slici trener Tigra - Zoran Cicivara sa dijelom svog juniorskog tima u semi contactu


hrvatskikickboxingsavez @ 16:40 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare

Brežice, Slovenija - Jučer su održana finala Prvenstva Slovenije u k-1 style disciplini, a nakon njih i nekoliko prestižnih mečeva. U jednom od njih nastupio je član opatijskog OFC teama, odnosno Kickboxing kluba Opatija -  Mladen Kujundžić. Evo što o tome javljaju iz opatijskog kluba:"Nakon finala Prvenstva Slovenije u K-1 disciplini održano je nekoliko prestiž mečeva u Brežicama, a u jednoj od dvije glavne borbe Mladen Kujundžić suprotstavio se prilično iskusnijem Jasminu Bečiroviću, no ni to mu nije previše pomoglo protiv OFC-ovog borca koji je u velikom naletu.

Kujundžić je dominirao tijekom većeg dijela meča, bacio je čak Bečirovića u i knockdown svojm silovitim middle-kickom, no tom prilikom spasio ga je sudački gong koji je označio kraj runde. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Kujundžića jednoglasnom odlukom sudaca.

Publika je bila oduševljena borbom koju su im pružila ova dva borca, a da je "Dynamite" zaista zasluženo pobijedio priznao je to u ringu nakon meča i sam Bečirović."

Za one manje upućene, Jasmin Bečirović je godina najbolji slovenski k1 style i muay thai borac u superteškoj kategoriji, osvajač mnogobrojnih amaterskih turnira, kao i osvajač nekoliko medalja na europskim i svjetskim prvenstvima.
hrvatskikickboxingsavez @ 12:20 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

London - Tijekom Generalne skupštine SportAccorda (bivši GAIFS ii AGIFS) odlučivalo se o prijemu novih sportova u članstvo svjetske organizacije priznatih sportova. U punopravno članstvo primljen je Međunarodna federacija Icestocksporta (?? što god to značilo). Istovremeno u članstvo nisu pripremljeni ITF Taekwondo i Cheerleading. SportAccord sada ima 105 sportova i federacija u punopravnom članstvu.
hrvatskikickboxingsavez @ 06:15 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

Predstavljamo klub braće Ivić:

BOXING - KICKBOXING KLUB ARMUS

BOXING - KICKBOXING KLUB ARMUS nalazi se na adresi Stara Samoborska 25, 10000 Zagreb - Podsused. Klub je primarno usmjeren muškim i ženskim rekreativcima koji kroz program žele uživati u svim blagodatima fizičke aktivnosti. Osim njih u klubu ima dosta djece, te nekoliko članova koji se natječu u amaterskom i profesionalnom Kick boksu.Borilačke vještine su naša zajednička ljubav – kaže nam 30-godišnji Stipe Ivić koji je s dvije godine mlađim bratom Ivicom osnovao box-kickboxing klub Armus u zagrebačkom naselju Podsused.
Stariji brat Stipe tri puta je bio državni prvak u polutešjoj i teškoj kategoriji po K1 pravlima i viceprvak na Svjetskom kupu. Budući da je obitelj u to doba živjela u Bjelovaru za izuzetne rezultate 2004. godine proglašen je najboljim sportašem u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

- Brat Ivica ima nešto više sportskih a ja društvenih priznaja. Osobno mi je važno kad ljudi primjete da se nečim bavite, da vam odaju priznanje i nagrade vas. Ivica je pet puta bio prvak Hrvatske po K1 pravilima, osvajao brojne domaće i međunarodne turnire među kojima se ističe osvajanje prvog mjesta na Svjetskom kupu u full contactu.

Koji su motivi za bavljenje borilačkim sportom?

- Kad smo brat i ja počeli trenirati uzor nam je bio Mirko Filipović, a danas nas u medijima katkad usporede s braćom
Klitschko. Naravno, oni su svjetska razina, a zajedničko nam je to što brat i ja , kao ni poznata ukrajinska braća, nikad nećemo u ring jedan protiv drugoga.

Stipe zbog poslova oko otvaranja kluba u ring nije izlazio više od godinu dana, a Ivica je posljednji meč imao prije mjesec dana u Biogradu. Završio ga je knock-outom. O motivima za otvaranje boksačkog kluba stariji brat kaže:

- Svaki konobar želi u jednom trenutku postati vlasnik restorana, novinar – vjerojatno - vlasnik novine, pa tako i mi koji treniramo borilačke vještine. Inače, trenirati smo počeli u Fraiburgu u Njemačkoj, gdje smo kao djeca doselili 1991., a nastavili u Bjelovaru kamo smo se vratili 1998. godine. Po dolasku u Zagreb, trenirali smo kod Leonarda Pjetraja i bili sparing partneri Mariju Preskaru koji je bio jedna od najvećih nada hrvatskog profesionalnog boksa. U klubu je tek nešto više od dva mejseca registrirano 70-ak članova, među kojim je veliki broj djece svih uzrasta, ali ima i rekreativaca koji se dva ili tri puta tjedno dođu ispuhati, istesati mišiće i smanjiti kilažu. U klubu je aktivno i dvadesetak žena koje su vrlo odgovorne na treninzima. Posebno me veseki veliki broj djece koja dva ili tri puta tjedno treniraju. Svaki trenig je pažljivo planiran i vodi se pod stručnim nadzorom. Postoji grupni i individualni rad koji je primjeren borcima koji se pripremaju za natjecanje. Novouređena dvorana u kojoj borci treniraju vlasništvo je kluba, a posebna pogodnost za roditelje je da preko ekrana u kafiću mogu pratti što im djeca rade na treningu, - iscrpno nas je izvijestio o njihovom novoosnovanom klubu Stipe Ivić.

Inače, osim rada u boxing klubu braća Ivić bave se i drugim djelatnostima kao što je ugostiteljstvo i graditeljstvo, a u skoroj budućnosti najavlju veliki spektakl u podsusedskoj dvorani Sutinska vrela. Želite si se profesionalno ili rekreativno baviti boksom, ili samo ojačati mišiće, dođite u Armus na Samoborsku cestu u Podsusedu ( na okretištu autobusa) gdje svakodnevno možete trenirati. Godine nisu važne
.

 

Sve informacije o klubu , terminima treninga na http://www.braca-ivic.com/


 

 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:14 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 9, 2011
 

MMA sport u Srbiji zabranjen Zakonom o sportu.
Zakon o sportu, člank 158. : "Zabranjeno je organiziranje i sudjelovanje bilo koje sportske priredbe koja se temelji na tzv. slobodnoj borbi dvaju ili više lica, poput borbi u kavezu i slično."


Srbija je tako jedina zemlja u svijetu koja je ozakonila MMA kao legalan sport, a potom taj sport zakonom zabranila. Svakako treba pohvaliti potez srpskih zakonodavaca, koji je na tragu odluke njemačkog Vrhovnog suda, da se na televizijama u toj zemlji zabrani prikazivanje MMA borbi.

Naravno da taj "sport" i u Hrvatskoj ima mnogo obožavatelja, (statistike govore kako je riječ o najbrže rastućem sportu u svijetu), ali stvarno se trebamo zapitati kakve veze sa sportom ima scena u kojoj gledamo dva krvava gladijatora koja se lome u kavezu..


vijest u cijelosti prenesena sa nokaut.hr


hrvatskikickboxingsavez @ 11:36 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 

Bjelovarski čvrsti momci i nježne djevojke

Klub je osnovan 26.09.2001.godine pod nazivom  "Centar borilačkih vještina KOBRA Bjelovar".  Osnivači i treneri kluba su bili Selimir Bogunović i Alen Vorkapić.  Prve prostorije kluba bile su u podrumskom prostoru H-8 u Bjelovaru te  se kasnije preselio u prostorije u ulici  Ivana Gundulića 10, gdje se i dan danas nalazi. 

Iako su im počeci bili u iznimno teškim uvjetima, uspjeli su postići vrlo zapažene rezultate na amaterskoj i profesionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. 

Kobra se u proteklih nekoliko godina probila među vodeće u državi  u tvrdim disciplinama kickboxinga (full-contact, low-kick, K-1 ), što je dokaz kvalitetnog i profesionalnog rada u klubu  te je također dobila i priznanje kao drugi najbolji klub (iza splitskog Pit- bulla) u tvrdoj opciji kickboxinga u  Hrvatskoj 2003 godine, u konkurenciji  120 hrvatskih klubova.

 

13. siječnja 2005. godine klub mijenja ime iz   "Centar borilačkih vještina Kobra" u "Kickboxing klub Kobra Bjelovar"  i pod tim imenom postoji i danas te pod vodstvom glavnog trenera  Selimira Bogunovića i dalje ostvaruje velike rezultate u Kickboxingu i Tajlandskom-boksu.

Veliki rezultati kluba i uspjesi na međunarodnoj scenipočeli su sa braćom Stipanom i Ivicom Ivićem , Daliborom Češnjajem, Anom Škardom, Tomislavom Tišljarcem, Sašom Matićem i drugima.

Danas su tu Matija Međimurec, Marko Orehovački i jedna nova, mlada generacija budućih odličnih boraca.

Treninge danas vode Selimir Bogunović za kickboxing i tajlandski boks i Sonia Švigir za zumba finess. Pomoćni treneri su Marko Orehovački i Josip Puhek za rekreacijski kickboxing.

Sve o klubu saznajte na njihovim klupskim stranicama http://www.kobra-kickboxing.com/ a sve o zumba fitnessu na slijedećem linku: http://zumba-fitness.kobra-kickboxing.com/Link na stranicu kluba Kobra Bjelovar postavljen je na listu linkova u desnoj koloni bloga među ostale hrvatske kickboxing klubove. 


hrvatskikickboxingsavez @ 06:31 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 8, 2011

AUSTRIJA - BRAZIL - MAĐARSKA - ITALIJA

Upravo tim redom. I sve to u periodu od 50-tak dana.  Prvi je na redu Austrian Classics - Svjetski kickboxing kup koji se održava u Innsbrucku od 15. do 17.travnja u dvorani imena Tiroler Wasserkraft Arena. Organizatori su braća Peter i Michael Kruckenhauser vlasnici robne marke Top Ten. Discipline su semi contact, light contact, full contact, k1 style i glazbene forme. Kompletan raspored rada po danima  http://www.austrian-classics.at/timetable.html i pozivni materijal možete pogledati na službenim stranicama http://www.austrian-classics.at .

Registracije se zaprimaju online putem http://www.walb.de/ do 12. travnja, a već je do danas prijavljeno 683 sudionika. Svoj su dolazak već prijavili klubovi Lav Pula, Mawashi Makarska, Tigar Karlovac i Zmaj Bedekovčina."Malo" udaljeniji Svjetski kup održava se u Brazilu od 3. do 5.svibnja i na njemo se rade samo tvrde discipline full contacta, low kicka i k1 stylea. Evo što o tome govori organizator:

Information

Kickboxing World Cup - Brasil 2011
 
It is with great pleasure that I confirm the 2nd edition of the Brazilian Kickboxing World Cup  to be held in Sao Paulo from 5th  to 7th  May 2011.
In 2010, we lived a fantastic experience with the first edition of the event, structural and technical results have been overcome and our goal this year is even more to offer all participants.
Brazil is a wonderful country and Sao Paulo is the financial capital of South America and still has many tourist attractions such as spectacular beaches, vibrant nightlife and the best restaurants, museums and theatres.
All participants of the event can count once again with a special treatment as regards food, accommodation, internal transportation and free registration, which for sure will attract the best athletes in the world to Brazil.
The event will have a structure worthy of the major professional circuits, such as lighting,  runway entry into the finals, screens broadcast  and will be broadcasted by four television channels: BandSports, Combat Sportv, Sportv África and Eurosport.
Besides the event, all participants will have the opportunity to visit Sao Paulo and its attractions, enjoying an unforgettable experience.
 
Best regards,  
 
Paulo ZorelloSlijedeći Svjetski kup u kalendaru je onaj u Szegedu Mađarska. Ovo je već 17. po redu izdanje Svjetskog kupa u Mađarskoj, i već 8. uzastopno u Szegedu, koji je kao mjesto održavanja naslijedio gradove Debrecen i Nyregyhazu. Veliki nagradni fond od 17.750 eura, i program koji je ove godine skraćen za jedana dan. Discipline i kategorije ostale su iste kao i do sada, i zasigurno se može tvrditi da će i ove godine to biti najjači Svjetski kup u ringovnim disciplinama.

Sve informacije na webu natjecanja  : http://www.worldcupszeged.hu
Posljednji u nizu Svjetskih kupova je Bestfighter u Italiji , grad Rimini. Vrijeme od 3. do 5. lipnja. Po broju sudionika biti će to najveći Svjetski kup, gdje se i ove godine očekuje preko 2500 natjecatelja iz 40-tak država.
 

hrvatskikickboxingsavez @ 06:49 |Komentiraj | Komentari: 0
 

WAKO VICE-PRESIDENT ESPEN LUND ELECTED FOR THE SPORTACCORD COUNCIL
 
Mr. Espen Lund, Vice-President in World Association of Kickboxing Organizations, on 4th April was elected into the Sportaccord Council as member for four years. The election found place during the Sportaccord Convention in London, GB. Mr. Lund who is from Norway will act as representative for all sports in Sportaccord defined as ”recognised federations of
Sportaccord” but yet is not IOC recognised. This group of International Federations (IF’s) is today 23 sports.
The constellation of Sportaccord Council is divided into representatives from Summer Olympic Sports, Winter Olympic Sports, IOC recognised Sports and Associated organizations.Mr. Lund has been having an active role within Sportaccord for the last 2 years already both by coordinating the mention group of IF’s and was also active in the development of the 1st edition of the Sportaccord Combat Games, held in Beijing China August /September 2010 (under the IOC patronage). The Combat Games became a huge success for all the 13

participating Combat Sports. Mr. Lund has also worked closely with Sportaccord staff the last 2 years in various fields.President in WAKO, Ennio Falsoni declare: “This is just great. We have worked hard to be a member of Sportaccord and now we suddenly is represented in the Council which is powerful. That WAKO can contribute at this level in international sports life is something we are proud of. It simply means that we have reliable resources in our Oranization.
I am sure Lund will do a great job for the group of 23 IF’s”The Sportaccord Council for the next four years will be:• President, Hein Verbruggen, Netherlan, Honorary IOC member – Appointed by the Sportaccord General Assembly
• Vice-President, Pat McQuaid, Ireland, IOC member (Cycling) – Appointed by ASOIF
• Vice-President, Ron Froelich, USA (World Games) – Appointed by assosiated organisations
• Council member, Jan Fransoo, Netherland (Korfball) – Appointed by ARISF
• Council member, Gian Franco Kasper, Switzerland, IOC member (Skiing) – Appointed by AIOWF
• Council member, Antonio Espinos Ouerta, Spain (Karate) – Appointed by ARISF
• Council member, Denis Oswald, Switzerland (Rowing) – Appointed by ASOIF
Council member, Espen Lund, Norway (Kickboxing) – Appointed by recognised sports


SportAccord is the umbrella organisation for 104 International Sports Federations and Organisations. Its mission is to support and to protect the common interests of the sports movement. Activities include the online video portal Sports Hub, the organisation of multi-sports games, doping-free sport, as well as sports’ social responsibility and sports’ integrity.Associations of Summer Olympic International Federations (ASOIF), Association of International Olympic Winter Federations (AIOWF), Association of IOC Recognised International Sports Federations (ARISF) are members in addition to assosiated organizations.Questions can be forwarded to WAKO President, Ennio Falsoni or directly to Espen Lund (in London to Friday 8. April)

Look at www.sportaccord.com


hrvatskikickboxingsavez @ 06:02 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 7, 2011
 


 8.. do 9. travanj - Barsbuttel,Hamburg (Njemačka) International German Open wako

Kategorije semi contact kadeti po visini , juniori i seniori po wako
Light contact stariji kadeti, juniori i seniori po wako
Full contact i low kick - samo seniori po wako
Glazbene forme

Više informacija na http://www.wako-deutschland.de/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=234&Itemid=31

Ocean State Grand Nationals 
  8.. do 10. travanj -. - Warwick (SAD)

 
31.Ocean State Grand Nationals  


Više informacija na www.oceanstategrandnational.com
 

9. travanj -  Rijeka, dvorana Srdoči

Natjecanje u low kicku za seniore i semi contactu za juniore.


Izvršni organizator KBK Sveti Matej Viškovo (Dragan Majkić)


 

9. travanj -. Brežice (Slovenija)


Finale državnog prvenstva KBZS

 

U discipiplinama  K1-r, light contact i kick light

 


 

hrvatskikickboxingsavez @ 07:08 |Komentiraj | Komentari: 0

Moram priznati da sam danas ostao iznenađen kada sam među mailovima vidio slijedeći poziv. Naime radi se o natjecanju u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. I to u light i semi contactu. Godinama sam u kickboxingu i ovo je prvi moj susret sa turnirom u ovim mekim disciplinama u susjednoj nam državi, poznatoj po velikim (i visokim) kickboxačima, ali prvenstveno u tvrdim kickboxing disciplinama. Ali, eto za sve postoji početak, pa i za začetak mekih opcija u Crnoj Gori. Organizator turnira je prof. Nemanja Marković i KBK Podgorica, a mjesto održavanja je Shoping centar Delta City (??!). Bio bih neiskren kada ne bi priznao da sam se od srca nasmijao vidjevši uzrast "pioniri".

Kik Boks savez Crne Gore

KIK BOKS SAVEZ CRNE GORE

Poziv na takmičenje

III TROFEJ PODGORICE“

-LIGHT CONTACT – SEMI CONTACT-

djeca, kadeti, juniori, seniori 

 - PODGORICA  23. April, 2011. godine

Mjesto održavanja: PODGORICA, Shoping Centar „DELTA CITY“   

Izvršni organizator:       KBK “PODGORICA”- Nemanja Markovic, prof.
Program:       Subota:       08:30 – 09:30      Dolazak, prijave i registracije takmičara

09:30 – 10:30      Zvanično vaganje takmičara
10:30     - 11:30      Sudijski i trenerski seminar
11:30 – 12:00      Žrijebanje
13:00 -                Eliminacione i finalne borbe
Podjela medalja i diploma

Priznanja: Prvo mjesto medalja i diploma, drugo i dva treća mjesta dobijaju medalje i diplome.Najbolji takmičar i takmičarka po disciplinama dobijaju pehar.

UZRASTNE – DOBNE KATEGORIJE:
DJECA / PIONIRI              - D       rođeni poslije 25.sept. 2001. godine, 2002.-2003. gdine,
MLADJI KADETI              - MK   rođeni poslije 25.sept. 1998,1999, 2000,i prije 26.sept. 2001.godine
STARIJI KADETI             - SK      rođeni poslije 25.sept. 1995,1996, 1997. i prije 26.sept. 1998. godine.
JUNIORI                             - J        rođeni poslije 25.sept. 1992 ,1993., 1994., i prije 26.sept. 1995.godine,
SENIORI                             - S        rođeni prije 25.sept. 1992.godine i stariji.              

WAKO Težinske kategorije:                                         LIGHT CONTACT – SEMI CONTACT
DJEČACI I DJEVOJČICE   -19, -22, - 25, - 28, - 32,+ 32 kg   (dječaci i djevojčice)
MLAĐI KADETI      (m+ž)   -28,-32,-37,-42,-47,+47 kg  (rade samo Semi contact)
STARIJI KADETI         - (m): - 42,-47,-52,-57,-63,-69,+69 kg                          // (7+7
Semi i Light Contact    -  (ž): - 42,-46,-50,-55,-60,-65,+65 kg.                         // (7+7)
Juniori- Juniorke  - ( do 18 god.):
Semi, Light Contact, Kick Lajt  :       - (m) - 51, -57, -63, -69, -74, -79, -84, -89, +89 kg               // (9+9)
                                                              
 - (ž) -50, -55, -60, -65, -70, +70 kg                                       // (6+6)
SENIORI – SENIORKE  - (preko 18 god.)
Semi, Light Contact, Kick Lajt  :         - (m) - 51, -57, -63, -69, -74, -79, -84, -89, -94, +94 kg     // (10+10)  
                                                               
 - (ž)   -50, -55, -60, -65, -70, +70kg                                                                                                                                      

Ukoliko je u tež. kategoriji prijavljeno manje od 3 takm., isti se imaju pravo boriti u sljedećoj težoj kategoriji u kojoj postoji konkurencija.
Pravo nastupa:   Klubovi koji su članovi KBSCG i koji su registrovani kod nadleznog organa za sport Ministarstva prosvjete i sporta, kao i klubovi iz zemalja koje su članice Balkanske kik boks Federacije. 

 Svaki klub može prijaviti neograničeni broj takmičara u svaku težinsku  kategoriju.Svaki takmicar mora prilikom vaganja pokazati    dokument sa slikom iz kojeg je vidljiv datum njegovog rođenja (sportska knjižica-sport. pasoš)Bez toga neće moći nastupiti!

  • Takmičari trebaju imati važeće zdravstveno uvjerenje i poželjno je osiguranje za slučaj nezgode.
  • Takmičari mlađi od 18 godina nastupaju uz suglasnost roditelja / staratelja i trenera / voditelja. 
Prijave takmičara:

  • Prijave takmičara (obrazac u prilogu elektronski) primaju se do srijede  20. 04. 2011. god. Od 09:00h do 15:00h. na fax : 020/665 – 421; 665 – 419 i na e-mail: podgorica.kickboxing@yahoo.com svakog dana u nedjelji!!
POSLIJE 20. 04. 2011 GODINE PRIJAVE NISU MOGUCE!!!


hrvatskikickboxingsavez @ 06:43 |Komentiraj | Komentari: 0Ovako izgledaju prve vijesti emitirane na Sportskoj televiziji u vlasništvu HOO-a. Očekivanja su velika, posebice sportaša i sportskih djelatnika iz tzv, malih sportova. Osnovni cilj je jednakopravno pratiti sportove rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.


hrvatskikickboxingsavez @ 06:06 |Komentiraj | Komentari: 0
Brojač posjeta
64050